У Макарові влада віддала ремонт будинку фірмі, пов’язаній з екс-депутатом Київської облради

У Макарові влада віддала ремонт будинку фірмі, пов’язаній з екс-депутатом Київської облради

Селищна рада Макарова замовила ремонт житлового будинку неподалік медичного коледжу. Кому дістався цей підряд та скільки заплатять з бюджету – читайте в Інформатор Гроші.

Раніше ми вже писали про те, кому Київська обласна адміністрація доручила ремонти будинків і соціальної інфраструктури за понад 14 млн грн у Макарові, Андріївці, Ситняках, Ніжиловичах.

Крім обласної влади, частину ремонтів у громаді замовляитиме Макарівська селищна рада. Йдеться про ремонт будинку на вул. Шляхетська, 27 неподалакік від фахового медичного коледжу. Про це нам стало відомо з системи публічних закупівель ProZorro.

Ремонт за 1,26 млн грн віддали фірмі ТОВ «Стато Груп». Роботи мають завершити до 12 вересня 2022 року. У будівлі проведуть ремонт даху, стін, очистять приміщення від сміття, утеплять покриття, утеплять вентиляційні канали мінеральними плитами та зроблять інші роботи.

Чим відома фірма-переможець та з яким депутатом пов'язана

ТОВ «Стато Груп» була заснована у 2012 році у Софіївській Борщагівці під Києвом. Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, власниками є Андрій Нестерук з міста Вишневе та з 30 серпня 2022 року і Олександр Забранюк з Софіївської Борщагівки. Директор ТОВ – з 30 серпня 2022 року Антон Музиченко, до цього з 2015 року директором був Андрій Нестерук.

З 2017 року фірма уклала договори на 38,6 млн грн у системі ProZorro на Київщині. Майже всі контракти виконувалися у Софіївській Борщагівці та у Петропавлівській Борщагівці. Фірма займалася ремонтом будинків, мереж водопостачання і опалення, ремонтом доріг і тротуарів.

Андрій Нестерук був головою первинного осередку партії «Блок Петра Порошенка» у Софіївській Борщагівці. Протягом 2015-2020 років був депутатом Софіївсько-Борщагівської сільської ради, у 2020 року невдало балотувався у депутати Боршагівської сільської ради від партії «За Майбутнє». Також Андрій Нестерук є директором та співзасновником (55%) ТОВ «Джерельні води» разом з Олександром Нігруцею. Олександр Нігруца – син депутата Київської обласної ради від «Батьківщини» (2015-2020) та нині Бучанської районної ради від «За Майбутнє» Олександра Нігруци.

Новий директор ТОВ «Стато Груп» Антон Музиченко у 2020 році балотувався до Коцюбинської селищної ради під Києвом від партії «За Майбутнє». Тоді він працював юристом ТОВ «Лайт-Буд», де співзасновницею є Яна Нігруца.

Новий співвласник ТОВ «Стато Груп» Олександр Забранюк є членом правління Спортивного клубу «Чайка» у Петропавлівській Борщагівці, який очолює екс-депутат Київської обласної ради Олександр Нігруца.

Нагадаємо, Макарівську підстанцію Фастівської станції Київської обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф за 33 тис. 475 грн ремонтувало ТОВ «Чиста Рось».

Також селищною радою Макарова 22 серпня оголошено тендер на ремонт будинку на вул. Садовій, 10 на 1 млн 435 тис. грн, який мають завершити до середини жовтня. Поки що бажаючі підрядники можуть подавати свої заявки.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.