У міській раді Києва підтримали скасування зупинки транспорту під час тривог

У міській раді Києва підтримали скасування зупинки транспорту під час тривог

Остаточне рішення буде приймати рада безпеки міста.

25 серпня стало відомо, що на засіданні транспортної комісії Київради розглянули та підтримали петицію щодо скасування зупинки громадського транспорту під час тривог. Про це у соцмережі написала депутатка міськради Ксенія Семенова.

«Своїм рішенням КМДА вбила громадський транспорт. Він і до того був слабким місцем Києва. А тепер і геть все сумно. Рада безпеки міста (КМДА), не маючи жодних об‘єктивних даних і аналітики, хоче таким рішенням зняти із себе відповідальність за смерті людей», - заявила Семенова.

За її словами те, що обов’язкова зупинка транспорту під час тривог – це до кінця не продумане рішення заявив секретар транспортної комісії міськради Олесь Маляревич.

«Це рішення – це просто спроба міста зняти із себе відповідальність. Те, що рішення не працює абсолютно, так КМДА каже, що це виключно через дурненьких киян, які вважають, що війни нема.  6000 дурненьких киян, які проголосували за петицію», - написала депутатка.

Транспортна комісія міськради петицію підтримала, але рішення будуть приймати чиновники КМДА, що входять до ради безпеки міста.

Про яку петицію мова

Нагадаємо, що з 1 серпня цього року наземний громадський транспорт Києва повинен зупинятися на час повітряної тривоги. Це правило стосується також і приватних перевізників. Про нові умови повідомили в КМДА.

Тролейбус чи маршрутка мають зупинитися у безпечному місці, а пасажири мають залишити салон та пройти до найближчого укриття. Метрополітен під час повітряної тривоги не буде перевозити наземними ділянками та закриватиме роботу станцій відкритого типу. Киянам та гостям міста запропонували ховатися у підвалах та підземних паркінгах.

Це викликало хвилю обурення серед містян.

«Рішення зупиняти транспорт під час повітряних тривог є необґрунтованим та шкідливим для жителів міста та економіки столиці. Його ухвалювали люди, які ніколи не користувалися громадським транспортом і їздять тільки на автомобілях, — написав автор петиції на сайті міської ради Києва Олександр Гречко. — Немає жодного дослідження та аналізу, яке б свідчило про те, що ракети летять в транспорт чи зупинки. Ракети летять по всій Україні незалежно від ситуації з транспортом».

За його словами, це рішення ніяк не підвищує безпеку містян, які мають шукати укриття на перших зупинках, де їм довелося вийти під час повітряних тривог.

У міській раді Києва підтримали скасування зупинки транспорту під час тривог 1

«При цьому маршрутки продовжують курсувати і возити пасажирів. Така сама ситуація і з таксі та приватними автомобілями. Водночас рішення Ради оборони змушує киян витрачати більше на проїзд, адже громадський транспорт втрачає хоч якісь мінімальні переваги для людей. Тому вони будуть вимушені пересідати на автомобілі, що призводить до більших транспортних витрат в 5-10 разів та спричинить знищення транспортної системи міста», — підсумував автор звернення.

Петиція була опублікована 3 серпня. Вона зібрала 6105 підписів.

Прочитати про те, що в Київраді хочуть зробити укриття біля зупинок, як у Харкові можна тут. А дізнатися, чому у столиці не вистачить на це грошей – тут.

Ірина Логуш

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.