Депутат облради Київщини збудує на Оболоні новий офісний центр: проєкт рішення Київради

Депутат облради Київщини збудує на Оболоні новий офісний центр: проєкт рішення Київради

Спір щодо землі розглядав спочатку районний суд Києва, але «крапку» у справі поставив Верховний Суд. На сайті міськради Києва був зареєстрований проєкт рішення щодо передачі в оренду та зміни цільового призначення ділянки 0,0912 га в Оболонському районі Києва.

Згідно з поясненням, ділянку на площі Петропавлівській, 9 планують передати в оренду на 10 років фірмі «П-9». Також, цим рішенням хочуть змінити цільове призначення землі з присадибної ділянки на землю для будівництва та обслуговування офісних будівель.

Відомо, що на цій ділянці є нежитлова будівля загальною площею 34, кв. м, яку фірма «П-9» придбала у жовтні 2021 року. Землю під нею хотіли зареєструвати за собою за рішенням суду один із засновників компанії Василь Гончарук та Вікторія Реун. Це майже вдалося. Згідно із даними з судового реєстру, у 2017 році Оболонський районний суд столиці визнав за ними спірну ділянку. В апеляції це рішення відмінили, а Верховний Суд не став нічого змінювати і ділянка не стала приватною власністю. У вересні 2018 року громада Києва зареєструвала її за собою.

Боротися було за що: частина землі розташована в межах червоних ліній.

Що відомо про фірму

За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірму «П-9» зареєстрували усього 10 місяців тому – 1 жовтня 2021 року. Через тиждень – 8 жовтня у реєстрі нерухомості з’явився запис щодо придбання будівля на спірній ділянці.

Засновниками компанії вказані два киянина – Микола Реун та Василь Гончарук. Згідно із даними Мінюсту, Реун був керівником державного підприємства «ЦЕНТРАЛЬНА УЧБОВО-ТРЕНУВАЛЬНА БАЗА ПО КОВЗАНЯРСЬКОМУ СПОРТУ «ЛЬОДОВИЙ СТАДІОН».

Прізвища Гончарука та Реуна є серед засновників фірми «ВЕНЕЦІАНКА», яка до перейменування звалася «ХАЙТАЙМ». Киянам більше відома стара назва через скандал із можливою забудовою Центрального пляжу прямо біля Паркового мосту. Офіційно це називалося «передача в оренду нерухомого майна для розміщення буфету». Комунальне підприємство «Плесо», яке також займається київськими пляжами, тільки у лютому цього року отримало позитивне судове рішення про виселення фірми з нежитлових приміщень та стягнення 191 млн 031 тис. 74 грн.

Депутат облради Київщини збудує на Оболоні новий офісний центр: проєкт рішення Київради 1

Хвича Мепарішвілі. Фото – сайт Київради

З реєстрів відомо, що засновником «Венеціанки»/«Хайтайм» був екс-заступник директора КП «Плесо» Хвича Мепарашвілі. За даними руху ЧЕСНО, він став народним депутатом у квітні 2016 року від «Народного Фронту» (№78 у списку). У той час він був представником комітету Верховної Ради з питань бюджету.

У 2020 році Мепарішвілі був обраний до Київської обласної ради від «Європейської солідарності». Зараз він представляє комісію з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій.

Інформатор Гроші писав, що фірмі Віктора Пилипишина дадуть оформити землевідвід у Києві.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.