145 мільйонів гривень на відновлення Київщини: куди підуть кошти

145 мільйонів гривень на відновлення Київщини: куди підуть кошти

Усього потрібно відбудувати в регіоні більше 18 тисяч об’єктів. Про це Інформатор Гроші пише з посиланням на голову Київської обладміністрації Олексія Кулебу.

З резервного фонду Київської області виділено 145 мільйонів гривень для подолання наслідків війни. Про це 19 серпня стало відомо з допису очільника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби.

«Щоб підвищити ефективність запущених нами процесів у громадах, ми внесли зміни до обласного бюджету, - повідомив Кулеба. - Ці кошти будуть використані на територіальну оборону, підготовку до зими, розвиток інфраструктури та ремонт доріг на критичних ділянках».

Нагадаємо, що всередині липня цього року Кулеба презентував план відновлення Київщини на засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Проект передбачає відбудову 18,3 тисячі об’єктів.

«Зокрема, це 1158 багатоквартирних будинків. Майже 17 тисяч приватних житлових будинків. 31 школа та 21 дитячих садки. 28 медзакладів та 121 інфраструктурних об’єктів», повідомляв голова Київської ОВА.

Нагадаємо, що напочатку липня на конференції з відновлення України в Лугано стало відомо, що на 10-річну відбудову України попередньо потрібно 750 млрд доларів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відбудова країни почнеться вже у цьому році. Частину об'єктів вже відновили чи відновлюють. Наприклад, влада Київщини доручила ремонти у Гостомелі сину екс-заступника губернатора Севастополя. Прочитати про це можна за посиланням.

Олена Скобцева

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.