Боротьба за «Мир» у Києві закінчилася на користь колишніх власників ПриватБанку

Боротьба за «Мир» у Києві закінчилася на користь колишніх власників ПриватБанку

У банку обіцяють продовжувати боротися з колишніми власниками. 

Верховний Суд позбавив державний ПриватБанк права власності на київський готель «Мир». Про це повідомила прес-служба банку у телеграмі.

«Попри кричущі порушення закону судами нижчих інстанцій Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду завершив рейдерську схему колишніх власників з позбавлення державного ПриватБанку права власності на багатомільйонний об'єкт нерухомості в м. Києві», - йдеться у повідомленні.

На момент підготовки матеріалу остаточного рішення суду не було у реєстрі.

«Дуже прикро, що навіть під час війни зараз у країні приймаються такі рішення і майно виводиться з власності державних компаній... Ми будемо продовжувати боротися з колишніми власниками, ми їх дотиснемо – якщо не в Україні, то в Америці й Англії», – заявив член Наглядової ради ПриватБанку Роман Сульжик.

Що відомо про справу

Інформатор Гроші писав, що право власності на київський готель «Мир» перейшло ПриватБанку до націоналізації за договором іпотеки у 2016 році. Таким чином, фірма «АРДЕНА» погасила частину кредиту підприємства «АЕФ» за валютним договором від 2013 року на суму майже 18 млн доларів.

Але у 2019 році фірма «АЕФ» подала позов до суду проти ПриватБанку з метою «обнулити» право власності банку на київський готель. У січні минулого року Верховний Суд скасував попередні рішення у цій справі та відправив суперечку на новий розгляд.

«2021 року аналогічний позов проти ПриватБанку ініціювала фірма «Артіс». Позови «АЄФ» та «Артіс» є частиною спроб, пов'язаних із колишніми власниками осіб, скасувати права власності ПриватБанку на об'єкти нерухомості, які були стягнуті як предмети іпотеки у період до націоналізації», — йдеться у повідомленні банку.

Нагадаємо, що 3-зірковий готель «Мир» розташований у Києві біля Голосіївського парку та станції метро Голосіївська. У жовтні 2018 року ПриватБанк шукав консалтингові компанії для продажу, зокрема й столичного готелю «Мир».

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.