Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць

Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць

Інформатор Гроші розповість, з якими петиціями мешканці столиці зверталися до очільника міста Віталія Кличка протягом місяця.

Щоб петицію розглянула міська влада, вона має набрати 6 тисяч підписів протягом 60 днів. Якщо петиція не назбирає необхідні підписи, вона не розглядається.

Петиції, які зареєстровані у липні, продовжують наразі збір підписів. Далі розповімо про найбільш популярні з них.

1 місце – припинити скошувати траву у місті

Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць 1

Це найбільш популярна петиція липня. Киянин Сергій Прима просить у міської влади заборонити косити на вулицях траву за допомогою газонокосарок. Автор аргументує це тим, що це шкідливо для екосистеми, а також витрачається значна кількість коштів з міського бюджету на покіс трави. Поки що цю ідею підтримали 3220 містян.

2 місце – прибрати МАФи по місту

Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць 2

У цій петиції автор Дмитро Борздов звертається до влади з пропозицією знести всі МАФи (шаурма, продаж білизни, магазини дешевих товарів), зокрема біля станцій метро. На думку автора, це убезпечить людей у разі атаки ворога під час повітряних тривог та дозволить людям швидше пройти до станцій метро, які слугують укриттями. Додаткова причина – на думку Дмитра Борздова, МАФи не платять всі податки, а розпочати демонтаж він пропонує зі станції «Академмістечко». Наразі у петиції 3031 підпис.

Раніше про плани демонтувати МАФи біля станцій метро заявляв заступник голови КМДА Петро Пантелеєв наприкінці червня.

3 місце – продовжити час роботи міського транспорту

Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць 3

У даній петиції Іван Мірошниченко продовжувати роботу громадського транспорту у Києві щонайменше до 22:30, бо багато людей пізно ввечері не мають можливості доїхати додому з роботи. Наразі 2451 підпис.

4 місце – туалети на кожній станції метро

Євген Пугач у петиції просить зробити на кожній станції метро (або через одну) платні громадські вбиральні, за які можна розрахуватися так само, як і за проїзд. Як зазначає автор, у столиці понад 50 станцій метро. Час проїзду з одного кінця в інший – близько 45 хвилин. Більшість пасажирів доїзжає до метро ще 1-2 видами транспорту. Разом з тим на більшості станцій туалетів немає. Поки що петицію підтримали 2415 людей.

5 місце – прибрати пам’ятник Зої Космодем’янській

Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць 4

Данило Акуленко пропонує прибрати скульптуру на вул. Олеся Гончара, 74А особі, яка не причетна до розвитку Києва, не є видатною особою, а є інструментом радянської пропаганди. Поки що петицію підтримали 1306 людей.

6 місце – демонтувати пам’ятник Леніну

Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць 5

Даніїл Скрябін просить знищити пам’ятник Леніну, який зроблено на станції метро «Театральна». Зараз пам’ятник завішаний полотном, але досі не демонтований. Зараз цю ідею підтримують 1297 киян.

7 місце – постава баки для сміття на Володимирському узвозі

Не косити траву, прибрати МАФи, робота транспорту: про що кияни просили у Кличка за місяць 6

Максим Трохименко зазначає, що вздовж Володимирського узвозу немає жодного смітника, хоча щоденно там ходять багато людей. Через це сміття потрібно довго нести в руках з собою. Частина людей смітить під ноги. Встановлення сміттєвих баків могло б виправити ситуацію. Наразі цю ідею підтримали 1269 людей.

8 місце – ремонт вулиці Кирилівської

Максим Трохименко просить відремонтувати дорогу на вул. Кирилівській від Контрактової площі до стадіону Спартак. Вулиця вся в ямах, хоча знаходиться у центрі Києва. Це звернення наразі підтримав 1201 киянин.

9 місце – повісити інструкції з надання домедичної допомоги на кожен під’їзд

Дмитро Іваник просить у влади Києва розробити інструкцію з надання домедичної допомоги з ілюстраціями, яка буде зрозуміла для людини у стресовій ситуації. Такі інструкції можна помістити біля дверей під’їздів ззовні або всередині в освітленому місці. Це може допомогти зберегти життя людей, які раптом потребуватимуть сторонньої допомоги. Наразі цю петицію підписали 1146 людей.

10 місце – перейменувати вулицю Михайла Котельникова

Наталія Хмара пропонує перейменувати вулицю Котельникова у Святошинському районі. Михайло Котельников – молодший лейтенант, герой СРСР родом з Ростовської області росії. Був командиром взводу 529-го стрілецького полку при стрілецькій армії воронезького фронту. Загинув під Святошино в 1943 році. Іншого зв’язку з Києвом не мав. Таку ідею підтримали 1117 людей.

Якщо ви підтримуєте петиції – закликаємо їх підписувати. Так шанс донести до влади інформацію про проблему більша вірогідність.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.