Сусідом екс-президента Порошенка у Козині під Києвом стане людина Тігіпка

Сусідом екс-президента Порошенка у Козині під Києвом стане людина Тігіпка

Кошти від продажу на аукціоні майна «Промінвестбанку» підуть на розрахунки з кредиторами.

В елітному передмісті міста Києва Фонд гарантування вкладів 9 серпня почав продавати житло, яке належало ліквідованому «Промінвестбанку». Нагадаємо, що найбільшим його акціонером з 99,77% акцій був російський корпорації «ВЕБ.РФ».

Вчора на торги було виставлено чотири квартири площею від 400 до 578 м кв. Це кількарівневе житло (цокольний, перший, другий поверхи та мансарда) розташоване в таунхаусах за 20 хвилин їзди від столиці. Крім квартири до складу кожного лоту входить присадибна земельна ділянка.

Нагадаємо, що колишній президент Петро Порошенко теж проживає у Козині. Але на початку цього року з’явилася інформація, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на все його майно. У тому числі, і на садибу у передмісті.

Сусідом екс-президента Порошенка у Козині під Києвом стане людина Тігіпка 1

Вчора лише стосовно одного такого житла площею 578,5 м кв (житлова площа 81,1 м кв.) пройшли торги.

Сусідом екс-президента Порошенка у Козині під Києвом стане людина Тігіпка 2

Свої заявки на участь в аукціоні подали два учасника: фірма «ВЕЛЛАРД» та Сергій Попенко. При початковій ціні майже 4 млн грн, Попенко готовий був заплатити 4,7 млн грн. Він і став переможцем, з яким можуть підписати договір.

Що про відомо про покупця

За інформацією аналітичної платформи YouControl, Сергій Попенко був керівником компанії Сергія Тігіпка «ГРУПА ТАС». Зараз Попенко один з засновників – із долею 3,5% у фірмі «МАЙ-АВТО». Одним із бенефіціарів вказаний Сергій Тігіпко, але фірма також має відношення до групи родини Кацуб.

Цікаво, що любитель авто марки ВМW – ми знайшли три авто 640I, Х5 та Х6, остання з яких минулого року випуску, мав несплачений борг за газ.

Сусідом екс-президента Порошенка у Козині під Києвом стане людина Тігіпка 3

За інформацією з судового реєстру, у 2015 році суддя Обухівського районного суду Київської області видав наказ щодо стягнення з людини з ім’ям та прізвищем Сергій Попенко боргу за газ – більше 3 тис. грн.

Наступний продаж квартир відбудеться 11 серпня.

Ірина Логуш

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.