Чи є підводне каміння при купівлі нерухомості у Туреччині?

Чи є підводне каміння при купівлі нерухомості у Туреччині?

Чи є підводне каміння при купівлі нерухомості у Туреччині?

Туреччина займає одне з лідируючих місць у рейтингу доступних за ціною міжнародних курортів. Тут кожен зможе провести свою ідеальну відпустку. Крім того, туристичний сезон у цій країні довгий: від початку весни майже до кінця осені. Тому багато інвесторів замислюються над тим, щоб купити нерухомість у Туреччині для подальшої здачі в оренду. Крім очевидного прибутку, це дасть змогу організовувати першокласний відпочинок для себе.

Однак не варто спиратися виключно на привабливі перспективи при покупці житла у цій країні! Важливо знати про потенційні ризики та складнощі, які можуть виникнути на шляху до вигідних інвестицій.

Чи можна уникнути підводного каміння?

Захистити інвестиції в нерухомість Туреччини легко, якщо скористатися спеціалістами. На сторінці https://geoln.com/ua/real-estate/turkey представлений великий каталог об'єктів від перевірених забудовників та надійних продавців. Це дозволяє швидко знайти дійсно ліквідні апартаменти, а консультант із нерухомості допоможе зробити обдуманий вибір з урахуванням персональної інвестиційної стратегії.

Чи є підводне каміння при купівлі нерухомості у Туреччині? 1

При цьому все ж таки важливо бути напоготові і знати, до яких речей ставитися особливо уважно.

Які проблеми можуть виникнути при купівлі нерухомості?

  • Шахраї

Підбираючи нерухомість у Туреччині, є ризик зіткнутися з нечесними ділками. Вони зустрічаються як серед власників на вторинному ринку, і серед ріелторів, забудовників. Тривожними ознаками будуть низька вартість на привабливий об'єкт, відсутність документів чи відмова надати їх покупцю для ознайомлення, безкоштовні послуги перекладача чи нотаріуса. Однак, не знаючи мови та законодавчих нюансів, зловити учасника угоди на шахрайстві буде важко, а перевірити документи зовсім неможливо.

  • Проблеми із забудовником

Ціни на нерухомість у Туреччині набагато нижчі (близько 30%), якщо робити покупку на етапі котловану. Але у деяких компаній у процесі будівництва виникають проблеми: від неналежного оформлення документів до банкрутства. У результаті покупець ризикує залишитися без грошей (принаймні без 10-20%) і без квартири. Крім того, навіть об'єкти, що реалізуються на первинному ринку, можуть опинитися у заставі. Перш ніж підписувати документи, варто уважно перевірити забудовника та поцікавитись думкою незалежного фахівця.

  • Розмір квартири

Радіючи вартості квадратного метра обраного житла, варто запросити план із конкретними вимірами. Справа в тому, що площа квартири вимірюється з урахуванням балкону/лоджії/тераси та частини сходового майданчика (ділиться порівну між усіма сусідами). Це особливість турецького ринку нерухомості.

  • Утримання житла

Навіть якщо квартира стоїть абсолютно порожньою, деякі витрати на її власника лягають однаково. Це щорічні податки та щомісячний айдат. Останній являє собою збір на утримання загальної території: чищення басейнів, стрижку галявин тощо. Розмір айдата безпосередньо залежить від прилеглої інфраструктури. Збір необхідно оплачувати, незалежно від того, чи живе у квартирі хтось чи ні.

Чи є підводне каміння при купівлі нерухомості у Туреччині? 2

Тимофій Нагорняк

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.