Фірма сина екснардепа Мошенського буде переробляти покриття на майданчиках ВДНГ у Києві

Фірма сина екснардепа Мошенського буде переробляти покриття на майданчиках ВДНГ у Києві

Крім покриття, компанія з оточення колишнього обранця займалася озелененням, дитячими майданчиками та інклюзивною територією центру.

На стрітбольних та баскетбольному кортах урбан-парку ВДНГ у Києві покриття розвалюється на очах. Хоча нещодавно його облаштував підрядник. Керівництво «Експоцентру» про це знає та запевняє, що це виплавлять.

Фірма сина екснардепа Мошенського буде переробляти покриття на майданчиках ВДНГ у Києві 1

Фірма сина екснардепа Мошенського буде переробляти покриття на майданчиках ВДНГ у Києві 2

Фірма сина екснардепа Мошенського буде переробляти покриття на майданчиках ВДНГ у Києві 3

«Ми знаємо про цю проблему, і вона буде вирішена. Що сталося: підрядник мав здати Експоцентру, як замовнику, роботу до 21.08.21. Але через погодні умови (дощі) була затримка. Робочі поспішали, щоб не підвести нас по строках, й в результаті, як ми зараз думаємо, порушили технологію», - повідомив на своїй сторінці в соцмережі генеральний директор «Експоцентру» Євген Мушкін.

За його словами, це гарантійний випадок.

«По гарантії все буде зроблено, як має бути. Але нам всім доводиться зачекати, бо через війну є складнощі з фінансовими ресурсами у підрядника для проведення гарантійних робіт. Кошти платників податків на виправлення цієї помилки використовуватися не будуть», - заявив гендиректор.

Що це за компанія

В коментарях на питання, хто займався покриттям Мушкін відповів, що це фірма «Планетабуд».

За інформацією системи публічних закупівель Prozorro, у минулому році «ЕКСПОЦЕНТР УКРАЇНИ» проів три конкурси з реконструкції системи благоустрою. Згідно зі звітами про виконання договорів, 138,2 млн грн повинна була отримати «ІНЖИНІРИНГОВА КОМПАНІЯ ПЛАНЕТА БУД».

Що замовляв «Еспоцентр»:

  • договір на 44, 3 млн грн: покриття тротуарів, фуд-корт, дитячий майданчик та дитячий паркур, майданчик-павутинка, дитячий воркаут, майданчик для інклюзивних груп, вбиральня, трибуни, монтаж комунікацій (вода та електрика). До цього тендеру у державної аудиторської служби були питання, але порушень не було виявлено;
  • договір на 58,9 млн грн: облаштування гумового покриття бігової доріжки, асфальтобетонне покриття тротуарів, скейт-парк, облаштування покриття зі штучної трави та гуми на кортах, панна-корт зі штучною травою, гумове покриття для баскетболу на 2 кільця, гладка резина для івент-зони, санвузол, лавки, урни та велопарковка. Аудиторів знов цікавило, на підставі яких документів було визначено очікувану вартість по тендеру. Відповідь була надана і порушень не було виявлено;
  • договір на 34,8 млн грн: озеленення (посів газонів, садіння кущів та багаторічних квітників, висадка кленів), освітлення. В цьому тендері аудиторів нічого не зацікавило. Але кожен раз суперником переможця була одна компанія – «СЛАВГРАД-СЕРВІС».

За інформацією аналітичної платформи YouControl, «ІНЖИНІРИНГОВУ КОМПАНІЮ ПЛАНЕТА БУД» було зареєстровано більше шести років тому у Києві. Спочатку фірма мала назву «БУД ІНВЕСТІНГ». Основний вид діяльності – будівництво.

Керівником є Микола Шокодько, а засновником – мешканець столиці Сергій Мошенський. За інформацією сайту «Наші гроші», це син та помічник колишнього нардепа Валерія Мошенського, власника великого столичного будівельного холдингу «Група компаній «Планета».

На початку сторіччя «Планета» була однією з найбільших будівельних компаній України, але з часом її активність зменшилась. Відомо, що «Планета Буд» працювала у Харкові, де отримала від мерії Кернеса підряди стосовно реконструкції парку ім. Шевченка за 295 млн грн. За той контракт поліція відкрила справу про розтрату бюджетних коштів через завищення кошторису. Про вирок нічого не відомо – у реєстрах є лише один запис щодо цього провадження.

Олена Скобцева

Фото – сторінка у соцмережі Євгена Мушкіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.