На ремонті корпусу лікарні у Києві вкрали більше 5 мільйонів: заява прокуратури

На ремонті корпусу лікарні у Києві вкрали більше 5 мільйонів: заява прокуратури

Судитимуть підрядників, які займалися ремонтом корпусу наркологічної лікарні «Соціотерапія». Детальніше розповість Інформатор Гроші.

5,7 млн гривень могли вкрасти підрядники на ремонті корпусу наркологічної лікарні «Соціотерапія» у Києві. Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Про це повідомила прокуратура Києва.

«Слідством, встановлено, що службові особи приватного товариства, будучи переможцями тендеру на проведення капітального ремонту лікувальних корпусів КНП «Соціотерапія», внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо їх обсягів та вартості. Згідно висновку судового-економічної експертизи сума збитків становить 5,7 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Якщо у суді провину доведуть, то підозрюваним загрожує до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна (ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата майна).

Хто це може бути

У лютому 2020 року Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» опублікувала оголошення на сайті публічних закупівель Prozorro. Згідно з ним, лікарня планувала провести капітальний ремонт будівлі лікувального корпусу на вул. Відпочинку, 18. На це планували витратити до 17,5 млн грн.

В квітні того ж року був підписаний договір на 16,5 млн грн з компанією-переможцем – «БУДІВЕЛЬНОЮ ГРУПОЮ «МОНТАЖ-КОНСТРУКЦІЯ».

Згідно з інформацією з судового реєстру, «у період часу з 13 березня до 31 грудня 2020 року, дізнавшись про проведення вказаної закупівлі, у директора ТОВ «Будівельна група «Монтаж- Конструкція», а також інших осіб винник злочинний умисел, спрямований на заволодіння коштами місцевого бюджету».

Слідству стало відомо, що 28 вересня 2020 року в договір внесли зміни: замість директора Ященко Вiри Андріївни керівником вказали Погорiлко Юлiю Анатоліївну. Дочка замінила на посаді свою мати.

На ремонті корпусу лікарні у Києві вкрали більше 5 мільйонів: заява прокуратури 1

Далі були підписані акти виконаних робіт. За даними досудового розслідування, на ремонті могли вкрасти 5 млн 703 тис. 494, 52 грн.

За даними прокуратури, обвинувальний акт висунуто проти колишнього та чинного керівників підрядного підприємства.  За інформацією аналітичної платформи YouControl, однією з них може бути Віра Ященко.

На ремонті корпусу лікарні у Києві вкрали більше 5 мільйонів: заява прокуратури 2

Що це за фірма

За інформацією з відкритих джерел відомо, що компанію «БУДІВЕЛЬНА ГРУПА «МОНТАЖ-КОНСТРУКЦІЯ» було засновано більше трьох років тому в Ірпіні на Київщині. Основний вид діяльності – будівництво.

За результатами публічних закупівель, фірмі за весь час вдалося підписати контрактів на 18 млн 935 тис. 264 грн. Серед замовників: лікарня «Феофанія», «Нікопольський центр первинної медико-санітарної допомоги", університет «Чернігівська політехніка», «НАЦІОНАЛЬНА СУСПІЛЬНА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ УКРАЇНИ» та інші.

Серед перших засновників компанії вказана фірма «ТАЙКУН АП» і Юлія Голубєва. Інформатор Гроші писав, що вони були серед тих, хто заснував відому компанію «ЕЛІТМАГІСТРАЛЬ», яка отримувала багатомільйонні підряди.

Олена Скобцева

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.