Кому влада Київщини віддала ще 6,5 млн грн на відновлення будинку в Ірпені

Кому влада Київщини віддала ще 6,5 млн грн на відновлення будинку в Ірпені

Продовжується відбудова зруйнованих росіянами об’єктів. Київська обласна військова адміністрація без тендерів вирішує, хто проводитиме ремонти. Інформатор Гроші розповість про ще одного підрядника для обласної влади.

Мова піде про зруйнований російськими загарбниками 6-поверховий житловий будинок в Ірпені на вул. Северинівська, 105-м. На його поточний ремонт Департамент регіонального розвитку Київської обладміністрації вже перерахував 6 млн 535 тис. 870 грн фірмі ТОВ «Інтерешнл Буд Інвест» у червні та серпні.

Фото постраждалого будинку (с) сайт КиївВлада
Фото постраждалого будинку (с) сайт КиївВлада

Чим відома ця фірма

Фірма ТОВ «Інтерешнл Буд Інвест» була заснована у 2020 році у Києві. Згідно з даними Youcontrol, перші місяці фірмою володіло ТОВ «Підтримка бізнесу» юристів Володимира Пальчика та Валерія Резніка, на яких було зареєстровано декілька сотень різних фірм. Компанія має ліцензію на пов’язану зі створення архітектурних об’єктів діяльність.

З червня 2020 року власник фірми – Іван Кондратьєв, а директор – Юлія Кияниченко.

У 2015-2017 роках Іван Кондратьєв був директором ТОВ «Ей Бі Ді Груп» заступника голови партії «За Одещину» Бориса Бараша та Тетяни Мельник. А з 2020 року Іван Кондратьєв очолює ПП «А-Тепло» Василя Бондаренка. З 2007 року Іван Кондратьєв є підприємцем з основним напрямком діяльності у торгівлі електротоварами.

Не зрозуміло, чому у Київській ОДА обрали саме цю фірму для ремонту будинку в Ірпені, адже у неї не було досвіду проведення схожих робіт у таких об’ємах. Можливо, фірма залучила досвідчених субпідрядників.

Фірма виконувала 2 замовлення без тендерів на ремонти камер тепломереж у Вишневому на загальну суму у 100 тис. 672 грн у 2020 році (порівняймо з замовленням від Київської ОДА у 2022 році на понад 6,5 млн грн). Загалом за 2020 рік фірма отримала прибутків на 1 млн 651,6 тис. грн.

Також за 2020-2021 роки фірма в якості субпідрядника поставляла деталі для ремонту кранів для ТОВ «Елітводотепломонтаж» на загальну суму 4,38 млн грн. Ця фірма належить Олексію Супруну, Василю Бондаренку, Олегу Данілейку, директор – Олександр Бондаренко. Це саме той Василь Бондаренко, на якого працює Іван Кондратьєв в ПП «А-Тепло». ТОВ «Елітводотепломонтаж» має перемоги у тендерах за 2015-2022 роки на 147,7 млн грн. Елітводотепломонтаж - одна з провідних компаній на ринку проектування та будівництва інженерних мереж міста Києва. Ця фірма у 2020 році фігурувала у справі СБУ, яка підозрювала чиновників київського комунального підприємства «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» у крадіжках на тендерах.

Хто ремонтує дороги у Київській області на замовлення Київської ОВА без тендерів - читайте тут. Хто займається відновленням медзакладів по області на замовлення Київської ОВА - ми писали тут. Кому Київська ОДА виділали понад 10 млн грн на відновлення Ірпеня — читайте тут.

Також нагадуємо, що відновленням Ірпеня з боку міської влади планують займатися екс-мер Володимир Карплюк та його парнери.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.