Фірма екс-нардепа Андрієвського знову просить про оренду землі у Пуща-Водиці в Києві

Фірма екс-нардепа Андрієвського знову просить про оренду землі у Пуща-Водиці в Києві

Але міськрада не планує надавати свій дозвіл. Про це Інформатор Гроші дізнався з сайту Київради.

27 липня на сайті Київради був оприлюднений проєкт рішення щодо відмови фірмі екс-нардепа Дмитра Андрієвського в оренді 21 га лісу у Пуща-Водиці. У разі прийняття цього рішення, забудовник має звільнити ділянку і привести її у стан придатний до використання.

Як фірма отримала землю у нацпарку

Підприємство «ПРОДМАРТ» отримало в оренду у 2007 році за часів Черновецького ділянку 20,9376 га вул. Лісозахисна, 17 в Оболонському районі Києва. Догорів уклали до 16 квітня 2022 року.

Для побудови житлових будинків у лісі внесли зміни до Генерального плану розвитку міста і змінили цільове призначення - з рекреаційної території на землі для садибної житлової забудови.

У фірми є містобудівні умови та обмеження для проєктування, дозвіл на виконання будівельних робіт, контрольна картка на тимчасове порушення благоустрою, акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню і технічні умови від «Київгаз», Київські Електромережі, «КИЇВВОДОКАНАЛу» та «Укртелекому».

За нової влади депутати Київради цей договір вирішили розірвати, але «Продмарт» звернувся до суду і скасував рішення обранців. Пізніше, Київська міська рада не змогла оскаржити це судове рішення ні в апеляційній інстанції, ні у Вищому господарському суді. Також, прокуратура намагалася розірвати договір у суді, але знов нічого не вийшло ні у суді першої інстанції, ні в апеляції.

У середині квітня 2022 року закінчився строк оренди і підприємство подало звернення до Київради про поновлення договору. Але з проєкту рішення зрозуміло, що це не входить у плани влади.

На таке рішення вплинув супротив громадськості щодо забудови ділянки. До підлеглих Кличка зверталися «Центр моніторингу влади», «Київська Пуща», «Екозагін» та Національний природний парк «Голосіївський», на території якого розміщена спірна ділянка.

Для забудови у Пущі-Водиці вирубували вікові дуби.

Фірма екс-нардепа Андрієвського знову просить про оренду землі у Пуща-Водиці в Києві 1

Фірма екс-нардепа Андрієвського знову просить про оренду землі у Пуща-Водиці в Києві 2

Фото КЕКЦ від квітня 2021 року

Зараз на сайті нерухомості не має даних щодо активного будівництва житлового комплексу.

Чия фірма планувала будівництво

За інформацією аналітичної платформи YouControl, приватне підприємство «Продмарт» було зареєстровано більш ніж 21 рік тому у Києві. Основний вид діяльності – будівництво.

Директором і одним із засновників є Вадим П’ятецький, а іншим засновником виступає Наталія Бєлік та фірма "ІНТЕКО ВК".

YouControl відносить компанію «Продмарт» до сфери впливу колишнього нардепа Дмитра Андрієвського.

Відомо, що з 2002 по 2006 рік він був депутатом Київради IV скликання. У 2006 році обраний депутатом міськради повторно і очолював фракцію «Наша Україна». На наступних місцевих виборах Анрієвський знов потрапив до Київради. Тоді він був представником депутатської фракції Блоку Віталія Кличка. Рух ЧЕСНО повідомляє, що з мерської фракції Андрієвського виключили за порушення фракційної дисципліни.

До Верховної Ради забудовник проходив двічі: у 2012 та 2014 роках. У 2019 року Дмитро Анрієвський втретє брав участь до виборів у парламент як самовисуванець, але не пройшов.

Дізнатися про те, хто отримає гроші на відновлення Київщини можна за посиланням.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.