На Київщині під Білою Церквою збудують сміттєсортувальну станцію

На Київщині під Білою Церквою збудують сміттєсортувальну станцію

На Київщині в одному з сіл збудують сміттєсортувальну станцію. Про це Інформатор Гроші пише з посиланням на сайт держзакупівель ProZorro.

Детальний план території мають розробити до кінця цього року.

Гребінківська селищна рада планує знайти підрядника для розроблення детального плану території під сміттєсортувальну станцію. На це з бюджету громади планують витратити до 457 тис. 700 грн. Про це йдеться у повідомленні на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з документами, сміттєсортувальна станція буде розміщена у Білоцерківському районі Київщини у селі Пінчуки. Планується, що до кінця 2022 року компанія-переможець виконає:

  • топографо-геодезичні знімання масштабу 1:500 в цифровій і графічній формі;
  • інженерно-геологічні вишукування території;
  • містобудівну документацію;
  • представить план на архітектурно-містобудівній раді, громадському обговоренню і проде екологічну оцінку.

За попередніми розрахунками, станцію мають побудувати за  3-7 років.

Нагадаємо, що у вересні 2021 року Київська обласна рада затвердила «Схему планування території Київської області». Згідно з цим рішенням, На Київщині побудують:

  • 10 сортувальних комплексів;
  • 13 сортувально-перевантажувальних станцій.

Комплекси із сортування сміття розташовуватимуться на території Баришівського, Бориспільського, Броварського, Вишгородського, Києво-Святошинського, Макарівського та Обухівського районів, а також на території міст Біла Церква, Кагарлик та смт Бородянка. Про це повідомляв сайт «Екополітика».

Планувалося, що усі комплекси, крім Кагарлицького, будуть енергоавтономними, тобто матимуть енергоблоки для вироблення електричної та теплової енергії.

Крім того, 13 сортувально-перевантажувальних станцій мали розмістити на території Поліського району, міст Березань, Узин, Сквира, Богуслав, Ржищів, Тараща, Фастів, смт Володарка, Згурівка, Іванків, Переяслав та села Райківщина.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.