Додаткові кадри: Київрада затвердила статут Фонду для фінансування ремонтів та утеплення будинків

Додаткові кадри: Київрада затвердила статут Фонду для фінансування ремонтів та утеплення будинків

Депутати почали підготовку до важкої зими з організаційних питань. І створили нову комунальну установу, яка відповідатиме за оплату модернізації житлового фонду. 

Таке рішення ухвалили 14 липня в ході пленарного засідання, повідомляє видання “Вечірній Київ”. А Інформатор Гроші дізнався більше про ініціативу. 

 Згідно з документом, Фонд призначений для фінансування:

  • ремонтів, технічного переоснащення будинків, розробки проєктної документації та її експертиз;
  • встановлення або заміни вузлів обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії (приладів обліку, лічильників), приладів-розподілювачів, автоматичних регуляторів температури повітря в приміщенні та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до нихвстановлення, заміни або модернізації індивідуальних теплових пунктів, включаючи закупівлю обладнання і матеріалів для їх облаштування, у тому числі регуляторів теплового потоку за погодними умовами та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них
  • модернізації та/або заміни внутрішньобудинкових інженерних мереж, термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та систем гарячого водопостачання
  • модернізації систем освітлення місць загального користування (у тому числі електропроводки, автоматичних вимикачів, ламп (крім ламп розжарювання)
  • термомодернізації зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель і фундаментів
  • заміну вікон та/або дверей на енергозберігаючі в місцях загального користування (під'їздах), підвалах, технічних приміщеннях, горищах, у тому числі дверей вхідної групи, розробку проєктної документації та її експертизу;
  • виготовлення/відновлення технічної документації на багатоквартирні будинки та щодо розроблення проєкту землеустрою або компенсацію витрат на це.

На створення Фонду з коштів територіальної громади Києва пішло 400 млн грн, таким є статутний капітал. Установу створили ще у 2021 році, відповідне рішення ухвалили  7 жовтня. Він підпорядковується Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. Директора Фонду призначає голова Київської міської ради після проведення конкурсу.

Анонсуючи нову комунальну установу в 2021 році, депутат “Європейської солідарності” Юрій Тихонович писав, що “мешканці багатоповерхівок зможуть суттєво підвищити надійність роботи обладнання своїх будинків, підвищити енергоефективність, знизити використання енергоресурсів". А “Вечірній Київ” цитує депутата Київради Олександра Бродського, який підкреслює важливість впровадження різноманітних програм фінансування та проведення своєчасних ремонтів. 

Нагадаємо, що у структурі Департамента житлово-комунальної інфраструктури на даний момент вже перебуває 6 управлінь, 3 сектори та 2 відділа, які відповідають за організацію роботи органа. На жаль, жодна з заяв політиків не відповідає на питання - в чому полягає необхідність створення нової комунальної установи в структурі Департамента. 

Раніше ми писали, що в Києві керівника управління Шевченківської РДА підозрюють у крадіжці 8 млн грн на ремонтах теплових пунктів

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.