Захисників Києва нагородять відзнакою: проєкт рішення міськради

Захисників Києва нагородять відзнакою: проєкт рішення міськради

Йдеться не про військовослужбовців. Подання про нагородження мають подати з підприємств, де вони працюють. 

13 липня на сайті міськради Києва з’явився проєкт рішення мера столиці Віталія Кличко щодо відзнаки «За сприяння обороні Києва». Про це повідомляє Інформатор Гроші.

У пояснювальній записці йдеться про те, що «цивільні особи, які під час збройної агресії російської федерації виявили мужність та патріотизм, сприяли обороні столиці України – міста Києва своєю професійною чи волонтерською діяльністю» можуть отримати нагрудний знак.

Для того, щоб отримати відзнаку підприємства, організації, громадські об'єднання, благодійники та творчі спілки мають подати на ім’я міського голови подання. В ньому треба зазначити прізвище, ім'я, по батькові особи, яка гідна відзнаки. Також потрібно вказати посаду, яку обіймає ця особа, її досягнення, що стали підставою для нагородження.

Крім цього, ще потрібно додати характеристику претендента за спеціальною формою із зазначенням конкретних особистих заслуг, періоду і місцевості, де здійснювалось сприяння обороні Києва. І фіналізувати це згодою на обробку персональних даних. Далі в міськраді готують проєкт розпорядження.

Захисників Києва нагородять відзнакою: проєкт рішення міськради 1

«У разі внесення подання із грифом «Таємно» або «Для службового користування» матеріали опрацьовуються структурним підрозділом разом із режимно-секретним органом Київської міської державної адміністрації», - написано у пояснювальній записці.

У разі втрати або псування нагрудного знака «За сприяння обороні Києва», посвідчення та їх дублікати не видаються.

Ось як буде виглядати відзнака:

Захисників Києва нагородять відзнакою: проєкт рішення міськради 2

Дізнатися про те, яку щомісячну допомогу можуть отримувати добровольці ТрО у Києві, можна за посиланням.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.