«Протасів Яр», військове кладовище та виплата для добровольців: які рішення ухвалила Київрада

«Протасів Яр», військове кладовище та виплата для добровольців: які рішення ухвалила Київрада

В четвер, 14 липня, відбулося засідання Київської міської ради. Деякі рішення обговорювалися ще з минулого року, і сьогодні набули нового значення.

Що сьогодні ухвалили -  Інформатор Гроші дізнався в телеграм-каналі мера Києва Віталія Кличка

"Протасів Яр" - ландшафтний заказник

Тепер територія площею в 20 га буде постійною охороною і захищеною від забудовників. Парк знаходиться в Солом'янському і - частково - Голосіївському районах. Проблемою "Протасового Яра" займався Роман Ратушний - захисник країни, який загинув у червні під Ізюмом. Він навіть створив ГО "Захистимо Протасів Яр", яка ініціювала проект рішення в Київраді. "Створення заказника - це вшанування пам‘яті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною", - написав Віталій Кличко. Те ж саме він обіцяв це після загибелі героя. Проте 9 червня громадська організація звернула увагу на те, що серед інших проектів рішень, які виносили на пленарне засідання, не було документа про "Протасів Яр". Тож через два дні у нього з'явився статус "невідкладного", а сьогодні рішення прийнято. Детальніше про це читайте тут.

Військове кладовище

Його створять поблизу урочища Бабиного Яру. Це ініціатива Київської міської ради, яка сьогодні ухвалила його та надала дозвіл на розробку проекту землеустрою вздовж вулиці Олени Теліги. "Україна переживає сьогодні велику трагедію і проходить через великі випробування – наші воїни, патріоти, герої української нації, гинуть за свободу і незалежність нашої держави. І наш обов’язок - вшанувати їх подвиг та пам’ять про героїв", - написав Віталій Кличко. Раніше він заявляв про необхідність державної підтримки в цьому питанні. І на неї можна розраховувати: 15 червня законопроект про Національне військове кладовище підписав Президент України. Більше про це читайте тут.

Допомога добровольцям та нагорода для цивільних

Київрада ухвалила рішення про фінансову допмогу учасникам добровольчих формуувань територіальної громади Києва, які виконують бойові завдання.  Її розмір залежить від кількості виконаних бойових завдань: за одне передбачено 433 грн. Максимальний обсяг однієї виплати має становити не більше розміру двох мінімальних зарплат (станом на 1 січня). Детальніше - тут.  "Київ живе в умовах воєнного стану. І ми повинні забезпечувати заходи як для належної оборони столиці, так і для функціонування та виживання підприємств міста, для комфорту його мешканців. Ми повинні дбати про наших захисників", - написав Віталій Кличко. І додав, що Київрада також підтримала ідею про визначення цивільних, які сприяли обороні Києва. Це можуть бути волонтери, працівники критичної інфраструктури тощо. Подання про нагородження мають подати з підприємств, де вони працюють. Як це зробити - читайте тут.

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.