Під час війни: у судах поновилися справи щодо націоналізації ПриватБанку

Під час війни: у судах поновилися справи щодо націоналізації ПриватБанку

Цього літа може закінчитися суперечка колишніх акціонерів ПриватБанку (Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова) та держави. 

 В червні цього року Верховний Суд «розморозив» справу щодо націоналізації ПриватБанку. Нагадаємо, що це справа №826/7432/17, в рамках якої Окружний адмінсуд Києва своїм рішенням на вимогу Ігоря Коломойського визнав незаконну націоналізацію фінустанови. За даними реєстру судових рішень, справу направили до суду апеляційної інстанції, але дата розгляду поки що невідома.

Проте є дати по іншим справам. За інформацією сайту «Економічна правда», 18 липня пройде засідання у справі №910/15737/20, в межах якої колишній акціонер ПриватБанку Геннадій Боголюбов хоче, щоб суд визнав недійсним договір купівлі-продажу його частини акцій (33,2525%).

Також, 26 липня за справою №826/6664/17 пройде засідання щодо оскарження призначення та результатів інспекційної перевірки банку перед націоналізацією. Якщо суд стане на сторону Коломойського та Боголюбова, які позиваються через фірму Тріантал Інвестментс ЛТД, то це може призвести до визнання незаконним віднесення банку до категорії неплатоспроможних та його перехід у власність держави.

Після цього, 30 серпня за справою №910/1834/19 пройде засідання, на якому представники Коломойського намагатимуться визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку.

Нагадаємо, що 19 грудня 2016 року президент Петро Порошенко підписав указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки України в економічній сфері та захисту інтересів вкладників». Після цього міністерство фінансів викупило 100% акцій ПриватБанку за 1 гривню. Однак для спасіння фінустанови було вирішено її докапіталізувати на понад 155 млрд грн.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.