Пережити зиму: нардепи від Дніпропетровщини пропонують відтермінувати сплату податків в Україні

Пережити зиму: нардепи від Дніпропетровщини пропонують відтермінувати сплату податків в Україні

Законопроєкти стосуються теплокомпаній та водоканалів. Про це пише Інформатор Гроші з посиланням на сайт Верховної Ради України.

На сайті Верховної Ради депутати від Дніпропетровщини Роман Каптєлов та Дмитро Чорний зареєстрували законопроєкти щодо фінансових розрахунків водоканалів та теплопідприємств.

Законопроєкт №7483 покликаний перенести строки сплати податків такими компаніями.

«Цим проєктом закону ми надаємо розстрочення сплати податку для підприємств теплопостачання і підприємств централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які мають схожі проблеми. Усе це дасть їм змогу уникнути фінансового банкрутства, сприятиме безперебійному постачанню тепла та води споживачам і в цілому допоможе пережити надскладну зиму», - написав в своєму телеграм-каналі народний депутат Роман Каптєлов.

Автор законопроєкту пропонує тимчасово, протягом війни та 120 днів після її закінчення надати розстрочення (рівними частинами) сплати податку на додану вартість підприємствам на термін не більше 24 місяців. При цьому, підприємствам не будуть нараховувати проценти, пеню та штрафи.

Інша ініціатива - документ  №7483-1 від нардепа Дмитра Чорного з Дніпропетровщини покликаний внести такі ж зміни до тієї ж саме статі 137 Податкового Кодексу та його перехідних положень. Однак розстрочення сплати податку на додану вартість пропонується надати протягом 180 днів після війни, а строк сплати пропонується встановити не більш ніж 12 місяців.

Нагадаємо, що в червні цього року нардеп Юлія Тимошенко пропонувала знизити вартість газу для населення та списати заборгованості теплокомпаній. Більше про це можна прочитати за посиланням.

Чим відомий Роман Каптєлов - можна дізнатися тут, а про Дмитра Чорного - читайте тут.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.