Скільки шкіл та дитячих садочків в Київській області мають укриття

Скільки шкіл та дитячих садочків в Київській області мають укриття

Перевірка на наявність захисних споруд буде тривати до серпня.

На наявність укриттів в Київській області перевірили понад 700 шкіл та дитячих садочків. Перевірка буде тривати впродовж липня. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Загалом є укриття в 402 школах та садочках. «У пристоличному регіоні вже перевірили 322 дитсадки на наявність захисних споруд. Із них 162 мають облаштовані укриття. Ще у 108 – відсутні приміщення, що можуть використовуватися як сховища. У решті закладів тривають роботи з облаштування укриттів. Також в області вже перевірили 443 школи. На сьогодні укриття готові до використання у 240 закладах загальної середньої освіти. У 137 наразі тривають роботи з облаштування», - йдеться у повідомленні.

За інформацією військової адміністрації, до процесу обстежень були залучені спеціальні комісії. Серед членів комісії – представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, Національної поліції України та районних служб цивільного захисту.

«Разом з тим, у частині шкіл відсутні будь-які приміщення, які можна переобладнати під укриття. У такому випадку, органи місцевого самоврядування розглядають можливість підвезення учнів цих закладів до найближчих шкіл з обладнаними сховищами», - повідомили в адміністрації.

Фінальний звіт щодо готовності шкіл до офлайн-навчання прозвучить в серпні на засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Укриття в столиці

Інформатор Гроші писав, що на 1 вересня в школах та садочках Києва мають з’явитися укриття. Для цього депутати узгодили провести інвентаризацію приміщень для облаштування найпростіших укриттів, порахувати скільки може коштувати їх ремонт та затвердити кошторис.

Також на сесії міської ради узгодили, що потрібно створити запаси матеріалів, обладнання, інструменту, води та медичних засобів, які можуть бути потрібні в укриттях.

Крім того, 12 липня на сайті міської ради Києва був опублікований проєкт рішення щодо створення комісії з питань захисних споруд. Планується, що впродовж півроку вона буде займатися:

  • обліком та аналізом стану існуючих споруд цивільного захисту, у тому числі споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів;
  • питаннями створення та утримання фонду захисних споруд;
  • вивченням світового досвіду з метою розроблення та запровадження концепції та стратегії розвитку системи цивільного захисту у Києві;
  • розробкою програми залучення коштів для розвитку системи укриттів у Києві.

Автор проєкту рішення – депутат фракції «Слуга народу», заступник голови комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Микола Конопелько пропонує свою кандидатуру на голову комісії. До її складу можуть увійти:

  • Федоренко Ярослав Юрійович - депутат Київської міської ради, депутатська фракція «ЄДНІСТЬ»;
  • Білоцерковець Дмитро Олександрович - депутат Київської міської ради, депутатська фракція політичної партії «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка»;
  • Хацевич Ігор Мирославович - депутат Київської міської ради, депутатської фракції політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;
  • Свириденко Ганна Вікторівна - депутат Київської міської ради, депутатської фракції «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

У пояснювальній записці написано, що проект рішення потребує додаткового фінансування з бюджету.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.