За відмову у перевезенні пільговиків в Україні збільшать штрафи: законопроєкт

За відмову у перевезенні пільговиків в Україні збільшать штрафи: законопроєкт

Також, водії не тільки таксі, а й автобусу зможуть відмовити у перевезенні людини з ознаками сп'яніння. Про це Інформатор Гроші повідомляє з посиланням на сайт парламенту.

На сайті Верховної Ради зареєстрований законопроєкт №7541 який встановлює більш високі штрафи для перевізників.

Автори законопроєкту стверджують, що «деякі адміністративно-господарські штрафи, що застосовуються за порушення законодавства до автомобільних перевізників, не відповідають реаліям сьогодення та є досить невеликими».

«Адміністративно-господарські штрафи на сьогодні не виконують одну зі своїх основних функцій, а саме – превентивну (попередження порушення законодавства), через те, що потенційні порушники законодавства не сприймають серйозно наявні на сьогодні розміри штрафів», - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Також, у законопроєкті йдеться про те, що водії не тільки таксі, а й автобусу зможуть відмовити у перевезенні людини з ознаками сп'яніння.

Що пропонують

Народні депутати пропонують переглянути штрафи для перевізників:

  • За безпідставну відмову від пільгового перевезення пасажира - штраф 850 грн (було 170 грн);
  • За облаштування машини під таксі без наявності ліцензії - штраф 1700 грн (було 510 грн);
  • За стоянку автомобіля, який не облаштований як таксі і не має ліцензії, та посадку пасажирів на стоянці таксі - штраф 1700 грн (було 510 грн);-
  • За перевезення пасажирів і вантажів іноземним перевізникам без української ліцензії - штраф 34 тис. грн (було 17 тис. грн);
  • За порушення режимів праці та відпочинку водіями штраф 3 тис. 400 грн (було 340 грн);
  • За перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 кілометрів одним водієм - штраф 5 тис. 100 грн (було 510 грн);
  • За управління авто на міжнародних автомобільних перевезеннях без пристроїв реєстрації режимів праці чи відпочинку (тахографів) чи з вимкненими пристроями - штраф 6 тис. 800 грн (було 680 грн).

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.