У Зеленського просять легалізувати одностатеві шлюби в Україні

У Зеленського просять легалізувати одностатеві шлюби в Україні

Відповідна петиція набрала потрібну кількість голосів для розгляду. Про це Інформатор Гроші повідомляє з посиланням на сайт Президента України.

Напочатку червня на сайті президента з’явилась петиція щодо одностатевих шлюбів.

«У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім'ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар», - йдеться у зверненні.

Петиція швидко набрала необхідну кількість голосів. На 11 липня її підтримали 27 тисяч 184 людини. Після цього, президент має її розглянути.

Де легалізовані одностатеві шлюби

За інформацією сайту «Слово і діло», одностатеві шлюби легалізовані приблизно в 30 країнах світу. У 2001 році це зробили Нідерланди, в 2003-му – Бельгія, в 2005-му – Іспанія і Канада, в 2006-му – ПАР.

Норвегія і Швеція легалізували одностатеві шлюби в 2009 році, в 2010-му це зробили Португалія, Аргентина та Ісландія, в 2012-му – Данія, у 2013-му – Франція, Бразилія, Уругвай і Нова Зеландія, в 2014-му – Англія, Уельс і Шотландія, в 2015-му – Люксембург та Ірландія, в 2016-му – Колумбія.

В Австралії, Фінляндії, Німеччині та на Мальті відповідні закони були ухвалені в 2017 році. З 2019 року одностатеві шлюби дозволені в Австрії, Еквадорі і на Тайвані, з 2020-го – в Північній Ірландії і Коста-Риці.

У США легалізація одностатевих шлюбів відбувалася поступово. У 2015 році, коли вони були дозволені в 35 штатах з 50, Верховний суд зобов'язав реєструвати одностатеві шлюби владу у всіх штатах.

В Ізраїлі від 1994 року одностатеві союзи визнаються нарівні зі шлюбами, укладеними без участі рабина. Одностатеві союзи дозволені також у Хорватії, Чехії, Греції, Угорщини, Італії, Ліхтенштейні та на Кіпрі.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.