У Зеленського просять легалізувати еротику і порно в Україні: петиція набирає голосів

У Зеленського просять легалізувати еротику і порно в Україні: петиція набирає голосів

За сьогоднішнім законодавством онліфанс і вебкам моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ, автоматично попадають під кримінальну відповідальність.

На початку липня на сайті петицій до президента зареєстрували звернення щодо легалізацію еротики та порно на території України. За короткий час ініціатива зібрала 10 тисяч 998 голосів.

Автор петиції вказує на те, що відношення держави до еротики та порно застаріле.

«Більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність. В Україні цей закон приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно - може виїхати за кордон і піднімати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці і правам людини в Україні. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців», - написав Тарас Сіромський.

Автор згадує закон «Про захист суспільної моралі», який набув чинності у 2004 році і до якого вже не раз вносили зміни.

«Сам закон дуже узагальнений і дає простір на його трактування по різному. Зокрема, він погано пояснює, де еротика у мистецтві, а де еротика як порно і була величезна кількість випадків, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії. Навіть на юридичних консультаціях юристи говорять, що від того, чи дати хабара залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство. Цей закон розвиває корупцію і має бути негайно вилучений!», - вважає автор.

У петиції загадана ще одна проблема: держава виділяє кошти на закупівлю інтимних послуг чи порнографічних матеріалів, щоб покарати.

«Величезна кількість грошей платників податків виділяється на закупки порнографічного матеріалу і пошуку "злочинців", хоча всім відома філософія, що без жертви не може бути злочину, замість того, щоб дії кібер-поліції зосередити на боротьбі проти російських кібератак, проти російської дезінформації, ботів, замість того, щоб виділити кошти на українізацію інтернету. Тому пропоную стати правовою державою не лише на папері але і по факту», - написано в петиції.

Інформатор Гроші писав, що для спеціального слідчого експерименту агент поліції у серпні та вересні 2019 року платив за інтим танцівницям столичного стриптиз-клуба «Аэро». Але до повноти розкриття злочину, правоохоронцю знадобилося не раз витратити на повію кошти платників податків.

Крім цього, колишні правоохоронці займаються таким «бізнесом». Сайт Інформатор писав, що колишній співробітник МВС відкрив три борделі, в яких працювали 75 повій та ще 11 осіб: організатор, четверо співорганізаторів та шість диспетчерів, які приймали дзвінки клієнтів. Працювали ці місця розпусти під виглядом масажних салонів.

Автор петиції пропонує зняти заборону на еротику і порно і наповнювати бюджети грошима.

«Нам пора рухатись до цивілізованих держав, а не сидіти на рівні країн третього світу, які забороняють жінкам носити коротенькі спіднички чи роздягатись на пляжі. Тим більше зараз, коли багато людей втратили роботу і це ідеальний шанс принести гроші в українські бюджети, коли для багатьох - це єдиний спосіб спілкування з протилежною статтю через особливості зі здоров'ям чи місця перебування, коли такі закони суперечать свободі і цінностям "ЛГБТ" спільнот, коли навіть зараз в інтернеті існують еротичні спільноти від українок для підтримки українських солдат на фронті.

Виходить, що ці дівчата, всі онліфанс і вебкам моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ автоматично попадають під кримінальну відповідальність. Тому зараз це дуже важливо зняти заборони на еротику та порно і легалізувати їх в Україні! Це доведе демократичність і свободу України, за яку ми зараз боремось!», - йдеться у петиції.

Нагадаємо, що президент розгляне петицію, якщо її підтримають 25 тисяч людей.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.