Українцям пропонують демонтувати герб срср на монументі «Батьківщина-мати»: як проголосувати

Українцям пропонують демонтувати герб срср на монументі «Батьківщина-мати»: як проголосувати

Детальніше про нове опитування у Дії читайте на Інформатор Гроші.

Процес декомунізації значно пришвидшився з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну. Він стосується не лише зміни назв міст чи вулиць, які так чи інакше пов’язані із країною-агресором, а й знищення радянських символів. Один із таких символів – герб срср – «прикрашає» щит монумента «Батьківщина-мати», який є найвищою скульптурою Європи.

У застосунку Дія стартувало опитування під назвою «Що будемо робити з гербом срср на щиті монумента «Батьківщина-мати?». Вирішити подальшу долю одного з символів України зможе кожен українець. Для цього потрібно обрати один із варіантів в опитуванні:

- залишити все, як є;

- зняти радянський герб і залишити щит чистим. Після перемоги проведемо конкурс і оберемо, що там розмістити;

- замінити на Тризуб — Державний Герб України.

«Технічний процес звільнення Батьківщина-мати від радянських пережитків процес досить не простий через питання безпеки. Важливо це зробити так, щоб через зміну навантаження монумент не пошкодився. До цього мають бути залучені спеціалісти, інженери та архітектори», - додав Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

Прийняти участь в опитуванні можна з 7 до 21 липня, скориставшись мобільним застосунком Дія. Про результати організатори повідомлять за два тижні.

Олена Морозова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.