У Києві відремонтують парки за 100 мільйонів гривень: що та де зроблять

У Києві відремонтують парки за 100 мільйонів гривень: що та де зроблять

Про те, в яких парках розпочнуть ремонтні роботи вже в цьому році, читайте на Інформатор Гроші.

На сайті держзакупівель ProZorro опублікували тендери на ремонт та благоустрій столичних зон відпочинку. Де та що планують зробити в 2022 році – читайте далі у нашому матеріалі.

Дарницький район

У північно-західній частині парку Партизанської слави продовжать роботи з облаштування стежки здоров'я. Зокрема, новим тендером передбачено будівництво восьми підземних переходів, влаштування освітлення, а також прокладання труб для подачі холодної води та відновлення асфальтового покриття. Вартість таких робіт становитиме 4 млн. 494 тис. 109 грн. Очікується, що будівництво завершать до 31 грудня 2022 року.

Подільський район

У парку Сирецький гай планується відремонтувати спортивну бігову доріжку за 5 млн. 569 тис. 898 грн. На доріжці покладуть антитравматичне покриття з гумової крихти і нанесуть на нього спортивну розмітку, а також встановлять нові бордюри. Роботи обіцяють завершити до кінця року.

Солом'янський район

У парку «Орлятко» пройдуть масштабні роботи з реконструкції та благоустрою території, вартість яких оцінюється у 89 млн. 614 тис. 064 грн. Зокрема, там з’являться нові вбиральні, куди завезуть всю необхідну сантехніку та меблі, підключать до водопроводу та каналізації. У самому парку оновлять тротуарну плитку на пішохідних доріжках, а на майданчику встановлять спорткомплекс «Воркаут», велотренажер, турнік, упор для преса, стіл для ігор, батерфляй, подвійний лижник, Хос Райдер, степпер-тренажер та ін.

На майданчику для гри в міні-футбол влаштують синтетичну траву, поставлять ворота із сіткою та металеву огорожу. На дитячих майданчиках покладуть м'яке гумове покриття, встановлять канатний ігровий комплекс, каруселі, гойдалки, батути, гірки, пісочниці, гімнастичні комплекси та балансири. Також облаштують зону відпочинку, майданчики для гри у настільний теніс, шахи, волейбол, баскетбол та шахи.

У парку планується облаштувати місця для велопаркування, поставити стовпчики і дорожні блокатори. На центральному вході встановлять об’ємну вивіску «Парк Орлятко» та декоративні елементи, а біля інших входів – пам'ятні таблички, покажчики та карти парку з локаціями. Територію огородять парканом, встановлять нові опори освітлення, камери відеоспостереження, лави та урни. Також встановлять плаваючі фонтани-аератори, посіють газони, висадять саджанці клену, акації, сосни, верби, дерну і живу огорожу (бірючина, ялівець) та ін. Усі роботи планується завершити до середини літа 2024 року.

Олена Морозова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.