«Опозиціонер» і нардеп Новинський добровільно йде з політики в світ «гуманітарних місій»

«Опозиціонер» і нардеп Новинський добровільно йде з політики в світ «гуманітарних місій»

Колишній нардеп від «Опозиційного блоку» написав, що відмовляється від мандату і тепер зосередиться на розвитку національної економіки, відновленню храмів та служінню Української Православної церкви. 

У своїй промові на Facebook колишній нардеп неодноразово наголошує на підтримці маріупольців. Детальніше - в Інформатор Гроші

Перш за все, екс-нардеп нагадав, що в 2019 році його підтримали мешканці Маріуполя. Їхні інтереси він представляв у Верховній Раді з тих часів. Однак війна зруйнувала все, що вдалося зробити. 

Далі Новинський перераховує свої досягнення. До них він причислив Фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці, який у співпраці з УПЦ надсилав гуманітарну допомогу до Маріуполя та інших регіонів. Однак тепер йому не до політики. 

«Я ухвалив рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проектах, на розвитку національної економіки, служінні Української Православної Церкви та на відновленні зруйнованих храмів. Особливу увагу приділятиму проектам повоєнного економічного відродження України як країни індустріальної, високотехнологічної та високоосвіченої. Впевнений, що у цій практичній роботі я можу принести більше користі для України загалом та для людей, які підтримали мене у 2019 році», - написав Новінський і опублікував фото відповідної заяви - щоправда, не підписаної. 

«Опозиціонер» і нардеп Новинський добровільно йде з політики в світ «гуманітарних місій» 1

Чим відомий Новинський

За даними порталу «ЧЕСНО», екс-нардеп починав кар’єру менеджера в росії - очолював комерційні та некомерційні організації. Громадянином України став тільки у 2012 році, а до цього встиг попрацювати на посаді голови Наглядових рад ВАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» і ПрАТ «Смарт-Холдинг». В 2013 році заявив про себе у політиці. Тоді Новінський пройшов до Верховної Ради від міста Севастополь, а згодом вступив до «Партії регіонів». У 2014 році голосував за «диктаторські закони». Того ж року був обраний до Верховної Ради від «Опозиційного блоку». «Рух ЧЕСНО виявив, що працівники підприємств олігархів Ріната Ахметова та Новинського фінансували мільйонами гривень кампанію кандидата в Президенти Олександра Вілкула», - пише видання. В 2019 році знову пройшов до Верховної ради від «Опозиційного блоку» на окрузі у Донецькій області.12 вересня 2021 року був помічений в російському Санкт-Петербурзі на богослужінні, присвяченому національному герою Росії, князю Олександру Невському.

Також Вадим Новінський - партнер Ріната Ахметова та один з найбагатших українських бізнесменів. У 2021 році журнал "Новое время" оцінив статки бізнесмена у 2,4 млрд долл та помістив його на 3 місце у рейтингу ТОП-100 найбагатших українців.

Конфлікт з Порошенком

22 лютого 2014 року на LB.ua вийшла стаття Соні Кошкіної, в якій журналістка описує сварку Новінського та екс-президента України Петра Порошенко - вони шукали винного у подіях на Майдані та обвинувачували одне одного. При цьому політики не обмежувалися у виборі слів для вираження емоцій. Все це трапилося у Верховній Раді, в кабінеті голови апарату ВР Зайчука. Враховуючи, що на той час Новінський був представником «Партії регіонів», в аргументах він програвав. Він намагався пояснити, що трагедії під час Революції Гідності - це наслідки дій опозиції. Але це лише викликало нову хвилю гніву Порошенко, який навіть вдався до особистих образ. 

Нагадаємо, суд заборонив «Опозиційний блок»

ФОТО - Українська правда

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.