Влітку українці почали частіше шукати роботу: де і скільки платять

Влітку українці почали частіше шукати роботу: де і скільки платять

На сайтах пошуку роботу пропозицій від роботодавців теж побільшало. Про це свідчить дослідження на сайті OLX Робота. Детальніше - в Інформатор Гроші.

У червні українці почали частіше шукали роботу баристи (приріст 66% у червні порівняно з початком весни), няні та кур’єра (по 64%), охоронця (63%), різноробочого (61%) та прибиральниці (60%). Кількість пошукових запитів на різні вакансії зросла на 25-66% проти показників березня цього року.

У Києві кількість пропозицій від роботодавців зросла з 1 тисячі 085 оголошень протягом березня до 3 тисяч 420 у червні, а в Дніпрі – з 708 до 818.

Влітку українці почали частіше шукати роботу: де і скільки платять 1

Кому платять найбільше

Для представників робітничих спеціальностей є вакансії із зарплатою понад 20 тис. грн. Крім того, у сфері логістики та будівництва в червні пропонують вищу платню, ніж у березні. Зокрема, влітку водії таксі можуть заробляти на 500 грн, а облицювальники – на 2,7 тис. грн більше, ніж навесні.

Далекобійникам пропонують роботу за 50 тис. 077 грн на місяць, водіям таксі 25 тис. 500 грн, кур’єрам – 22 тис. 500 грн в місць.

Влітку українці почали частіше шукати роботу: де і скільки платять 2

Які зарплати у столиці

За інформацією сайту Work.ua, середня зарплата у столиці зараз становить 18 тис. грн. Такі дані портал зробив на основі аналізу 17,5 тисяч вакансій за останні три місяця.

Влітку українці почали частіше шукати роботу: де і скільки платять 3

Найвищу зарплатню у Києві пропонують:

— програмістам (80-30 тис. грн) та ріелторам (45 тис. грн);

— хірургам (50 тис. грн);

— керівникам (55-27,5 тис. грн), менеджерам (29-24 тис. грн) та аналітикам (25 тис. грн);

— трейдерам (42,5 тис. грн), ортопедам (40 тис. грн) та логістам (22 тис. грн);

— стоматологам, автомалярам та водіям-міжнародникам (35 тис. грн).

Найнижчі заробітки у столиці отримують:

— прибиральниця (8 тис. грн), посудомийка (10 тис. грн) та охоронець (10,4 тис. грн);

— помічник юриста (11,5 тис. грн);

— адміністратор, кур’єр, логопед та оператор відеонагляду (12-12,5 тис. грн);

— касир, доглядальниця, медсестра, вчитель, повар, флорист, різноробочий (13-14 тис. грн);

— комірник, ветерінар, пакувальниця та візажист (14-15 тис. грн).

Навіть під час війни у Києві кількість вакансій більша, ніж в інших великих містах. Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів провідний експерт ринку праці Сергій Марченко, передає сайт finance.ua.

За його словами, на одному із сайтів з пошуку роботи зараз у Києві понад 7,2 тисячі пропозицій для претендентів. Це більше, ніж у разом узятих Дніпрі, Одесі та Львові.

«Ринок праці Києва найбільший. І, мабуть, він постраждав від війни найменше, але він постраждав і постраждав дуже сильно. Наприклад, на тому ж сайті пошуку роботи перед початком війни щотижня роботодавці публікували 21 тисячу вакансій. Після початку війни кількість вакансій зменшилася до 1600. Більш ніж удесятеро впала кількість вакансій», — розповів Марченко. Але він відмітив, що все більше підприємств розпочинають роботу після зупинки наприкінці лютого.

Інформатор Гроші подивився, спеціалістів яких робочих спеціальностей, будівництва, сфери обслуговування і транспорту шукали в Києві наприкінці червня. Більше про ринок праці столиці та зарплати з актуальним переліком вакансій можна дізнатися за посиланням.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.