«Київтеплоенерго» заплатить 3 мільйони гривень бізнес-партнеру Порошенка за шини

«Київтеплоенерго» заплатить 3 мільйони гривень бізнес-партнеру Порошенка за шини

Про це Інформатор Гроші повідомляє з посиланням на сайт держзакупок ProZorro.

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» заплатить 3 млн 64 тис. 998 грн ТОВ «Сервісно-технічний центр «Укравтозапчастина» в рамках замовлення.

На ці гроші комунальники мають отримати 524 автомобільних літніх і зимніх гумових шин, 100 автомобільних шин для вантажівок «Газель» та «Соболь», 12 тракторних шин, 6 пневматичних шин, 24 колісних фліпера, 50 камер, 6 покришок.

Тендер розділили на 2 тендери, в обох випадках перемогла фірма ТОВ «Сервісно-технічний центр «Укравтозапчастина». Наразі фірма чекає на укладання договорів. Для «Київтеплоенерго» це буде перший тендер з цим підрядником.

Підприємство «Укравтозапчастина» було засновано у 2019 році. Власником фірми є ТОВ «СТК-Агро», яке належить ТОВ «Бізнес-Центр «Титул». Кінцевим бенефіціарним власником є Олег Зімін. Наразі воно виграло тендерів на 14,16 млн грн.

За даними аналітичної платформи Youcontol, «Укравтозапчастина» входить до бізнес-групи «Укрпромінвест». Група об’єднує більше 100 компаній в Україні та за кордоном. Ключові особи бізнес-групи – екс-президент Петро Порошенко, його син Олексій, екс-нардепи Ігор Кононенко та Олег Зімін, екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (Свинарчук) та інші. Основним власником цієї бізнес-групи був Петро Порошенко.

Олег Зімін – близький соратник і бізнес-партнер Петра Порошенка, у 2002-2006 роках був народним депутатом України, був членом політради партії «Солідарність». Також він є однокурсником колишнього першого заступника голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка та президента корпорації «Богдан» Олега Гладковського (Свинарчука).

Як «Київтеплоенерго» виграло суд у держави на 298 млн грн - читайте тут. Чому звичайні українці заплатять за банкрутство «Богдан-Моторс» Гладковського - дізнайтеся тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.