Як суд у Києві покарав за підпал райдержадміністрації бажаючих «підзаробити»

Як суд у Києві покарав за підпал райдержадміністрації бажаючих «підзаробити»

Дніпровський районний суд міста Києва визнав трьох чоловіків винними у спробі підпалити будівлю Дніпровської райдержадміністрації в Києві. Для одного співучасника історія закінчилася строком у в’язниці. Детальніше - в Інформатор Гроші.

Про це повідомляє сайт «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 16 червня цього року.

З судового реєстру відомо, що на початку лютого 2022-го раніше судимий мешканець міста Василькова Київської області знайшов в інтернеті оголошення про разовий підробіток. Зв’язавшись з автором оголошення через «Телеграм», він отримав від невідомої особи пропозицію за 1000 доларів облити фарбою вхідні двері Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації по бульвару Праці, 1/1. Також, він мав розбити та закинути через вікно в приміщення запалювальну суміш. Замовник очікував на фотодокази виконаної роботи. Чоловік погодився і залучив ще трьох своїх знайомих.

6 лютого року приблизно о 3 годині ночі четверо чоловіків прибули до будинку, облили двері фарбою та зробили фото. У цей час один із них розбив вікно кабінету № 103 Дніпровської РДА та кинув пластикову пляшку з горючою речовиною. Але отвір у вікні був не великим і підпалена пляшка не потрапила всередину, тому загоряння не сталося. Чоловіка втекли з місця події і за свою «роботу» отримали 27000 гривень на банківську карту.

У судовому засіданні троє зловмисників вину повністю визнали, дали докладні пояснення і щиро покаялися. Отож суд не досліджував інших доказів.

Усім трьом суд призначив по 3 роки позбавлення волі. При цьому двоє одразу були звільнені від відбуття покарання з іспитовим строком.

Тільки один із обвинувачених, який спілкувався з замовником, сидітиме за ґратами. Цей чоловік скоїв новий злочин у період випробувального строк за іншим вироком. У 2020-му він умовно засуджувався за крадіжку з проникненням. Тепер чоловік має відбути 3 роки і 1 місяць тюремного покарання.

Матеріали щодо четвертого співучасника виділено в окреме провадження, і його доля наразі невідома.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.