У Києві голова ГО за 100 тисяч доларів хотів заблокувати законопроект: справу скерували до суду

У Києві голова ГО за 100 тисяч доларів хотів заблокувати законопроект: справу скерували до суду

Правоохоронці затримали підозрюваного під час передачі коштів помічнику народного депутата. Громадська спілка, яку він очолює, опікується авторськими правами музикантів. 

Про це повідомляє Інформатор Гроші з посиланням на Київську міську прокуратуру

Згідно до справи, голова ГО звернувся до помічника народного депутата, який очолює один з підкомітетів Верховної Ради. Він запропонував 100 тисяч доларів за те, що посадовець заблокує розгляд законопроекту, який мав занизити корупційні ризики у сфері музики і використання авторських прав. 

ЗМІ посилається на пост лідера гурту “Антитіла” Тараса Тополі, який в 2021 році заявив про намагання директора “ОКУАСП” та “УЛАСП” Олександра Нікіна дати хабара. Окрім фіксованої суми для народного депутата, за словами музиканта, фігурант пропонував передавати щорічно “потрібним людям” по 100 тисяч доларів. 

Видання “Українська правда” повідомляє, що народним депутатом є Олександр Санченко. За даними сайту “Слуга Народа”, він був директором з урядових відносин фестивалю «Atlas Weekend». Зараз Санченко є головою громадської ради при фонді «Держмолодьжитло», а також президентом Всеукраїнської асоціації музичних подій. Обстоює відродження програми пільгового молодіжного кредитування.

Законопроект № 5572, через зняття якого й намагалися підкупити нардепа, ухвалили. 10 лютого 2022 року його підписав Президент. Він передбачає роботу діяльності організацій колективного управління у сферах публічного виконання та публічного сповіщення музичних недраматичних творів зі сплатою роялті для українських митців. 

Раніше ми повідомляли про те, що у Києві заборонять російську культуру

Софія Єлагіна

Фото: пост в Facebook Тараса Тополі

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.