Мерія Кличка у Києві хоче купити дитячий центр в Ірпені за 133 млн грн

Мерія Кличка у Києві хоче купити дитячий центр в Ірпені за 133 млн грн

В такий спосіб депутати міської ради Києва хочуть сприяти обороноздатності країни та підтримати концерн «Укроборонпром». Про це Інформатор Гроші пише з посиланням на сайт Київради.

У Києві готові підводити підсумки першого фінансового півріччя. Для цього на сайті міської ради був зареєстрований проект рішення щодо змін до бюджету на 2022 рік.

Окрім іншого, депутатам пропонують збільшити видатки департаменту молоді та спорту для викупу дитячого закладу оздоровлення «Дружний» «Київського заводу «Радар» у сумі 163 млн 1 тис. 6 грн. Частину грошей планують направити на оплату охорони закладу.

Дитячий центр знаходиться в Ірпені по вул. Давидчука, 48 і купувати його пропонують за стартовою ціною аукціону, який не відбувся рік тому – 133 млн 103 тисячі 78 гривень. Тобто, на охорону пропонують залишити майже 30 мільйонів.

З проекту рішення відомо, що це робиться «з метою сприяння обороноздатності країни, підтримки Державного концерну «Укроборонпром»».

Що відомо про «Радар» та його дитячий центр

За даними Мінюсту, акціонерне товариство «КИЇВСЬКИЙ ЗАВОД «РАДАР» підпорядковується державному концерну «Укроборонпром». Завод займався виробництвом та ремонтом радіолокаційних систем та виробленням продукції цивільного призначення.

У 2019 році аудитори виявили, що попри заборону Ради нацбезпеки від 2015 року завод «Радар» постачав вироби та здійснював ремонт пошуково-прицільних систем «Осьминог», «Буран» та МНРЛС-85-96 для компаній з рф, за що отримав дохід близько 9 млн гривень протягом 2015-2016 років.

Мерія Кличка у Києві хоче купити дитячий центр в Ірпені за 133 млн грн 1

В березні 2021 року стало відомо, що на торги виставили дитячий центр заводу «Дружний». Покупців заманювали ділянкою 12,02 га на Київщині з об'єктами, побудованими як за радянських часів, так і у 2000-х роках. Загальна площа центру складала 9928,2 м кв.

Мерія Кличка у Києві хоче купити дитячий центр в Ірпені за 133 млн грн 2

Мерія Кличка у Києві хоче купити дитячий центр в Ірпені за 133 млн грн 3

Мерія Кличка у Києві хоче купити дитячий центр в Ірпені за 133 млн грн 4

Відомо, що дитячий заклад оздоровлення та відпочинку функціонував як літній табір для школярів віком від 7-14 років і був розрахований на 242 дитини. Все це майно намагалися продати за стартовою ціною 133,1 млн грн. Але торги не відбулися.

Про продаж на аукціоні готелю «Дніпро» у центрі Києва можна прочитати за посиланням.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.