Нардепи з Дніпра пропонують карати тяжкою тюрмою за поширення інформації про наступ ЗСУ: законопроект

Нардепи з Дніпра пропонують карати тяжкою тюрмою за поширення інформації про наступ ЗСУ: законопроект

Йдеться про те, що якщо офіційної заяви про наступ чи відступ ЗСУ не було, то не потрібно ці відомості поширювати. Про це пише Інформатор Гроші з посиланням на сайт Верховної Ради України.

29 червня на сайті Верховної Ради з’явився законопроект №7502, яким пропонують карати до 12 років тюрми за поширення інформації про наступ або відступ Збройних Сил України. Авторами документу є нардепи з Дніпропетровщини Максим Бужанський, В’ячеслав Медяник, Сергій Северин, Владислав Бородін, а також нардепи Георгій Мазурашу, Мар'яна Безугла та інші.

У пояснювальній записці написано, що нардепи пропонують карати за навмисне поширення інформації про наступ, відступ, захоплення, звільнення населених пунктів, якщо така інформація в умовах воєнного стану офіційно не поширювалась Генеральним штабом ЗСУ чи міністерством оборони.

За таке порушення можна отримати до восьми років тюрми. А якщо інформацію про наступ надавали за гроші, або це робила організована група для допомоги ворогу і це спричинило тяжкі наслідки, то суд може призначити покарання від восьми до дванадцяти років тюрми.

Нагадаємо, несанкціоноване поширення інформації про пересування військових і нацгвардійців, про взяття населених пунктів чи вихід з них наражає на небезпеку життя українських воїнів. Цим нерідко зловживають окремі журналісти, політики і громадські активісти. Зокрема, завчасні заяви про відступ українських військ з Сєвєродонецька негативно вплинули на хід операції.

Дізнатися про те, кого народні обранці пропонують звільнити від мобілізації можна за посиланням.

Чим відомі нардепи від Дніпропетровщини, які є авторами законопроету, читайте тут: Максим Бужанський, В'ячеслав Медяник, Сергій Северин, Владислав Бородін.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.