Для МВС у Києві відремонтують будівлю під архів за 53 мільйони: оголошено торги

Для МВС у Києві відремонтують будівлю під архів за 53 мільйони: оголошено торги

Це не потреба військового часу, але роботи мають виконати до кінця року.

11 липня пройде аукціон в тендері на реконструкцію виробничої будівлі під державний архів МВС України в Києві. На це державна установа «ЦЕНТР ІНФРАСТРУКТУРИ ТА ТЕХНОЛОГІЙ МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ» збирається витратити до 53 мільйонів гривень. Про це Інформатору Гроші стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

За інформацією з тендерного завдання, компанія-переможець має до кінця року розібрати покрівлю, зняти старі вікна та двері, підлогу та демонтувати старі ворота. Також, у будівлі архіву замінять систему опалення, каналізації та водопостачання, підсилять стіни та фундамент, оновлять покрівлю та підлогу.

У відремонтованому архіві будуть підвісні стелі, керамічна плитка на стінах, система кондиціонування та зволоження повітря, а будівлю буде захищати термофасад. Для збереження документів установлять охоронну та протипожежну сигналізації.

У той час, коли місцеві ради не можуть собі дозволити капітальні ремонти через необхідність спрямовувати кошти на воєнні потреби, 53 мільйони гривень МВС готово витратити на ремонт будівлі! На них можна було б закупити декілька позашляховиків для захисників.

Також, з сайту публічних закупівель відомо, що центр інфраструктури підписав договір на майже 2 мільйони гривень на запуск  двох центрів обробки даних системи фіксації ДТП. Їх через воєнний стан перевезли у безпечні місця, і тому компанія, яка їх постачала, має за майже 2 мільйони гривень налагодити їх роботу на новому місці.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.