Де на Київщині відкриють модульні містечка та хто має право туди заселятися

Де на Київщині відкриють модульні містечка та хто має право туди заселятися

Київська військова адміністрація відповіла на найпоширеніші питання. Подробиці читайте в Інформатор Гроші.

Найближчим часом планують відкрити модульні містечка у смт. Гостомель, смт. Макарів, селі Кухарі Вишгородського району. Також розглядаються для встановлення модулів в селищах Димер, Велика Димерка та в селі Дмитрівка Бучанського району. Про це йдеться у повідомленні військової адміністрації у телеграм.

Що таке «модульне містечко» 

Це тимчасове житло, де є кімнати для проживання, гігієни (туалет/душ), харчування (кухня та їдальня). Будиночки забезпечені  освітленням, системою обігріву, водопостачанням, а також необхідними меблями та обладнанням.

Де вони розташовані

Модульні містечка вже встановлені в:

  • Бородянці на центральному стадіоні. Містечко складається з 88 кімнат з можливістю розміщення 88 сімей (з розрахунком 4 людини на одну кімнату). Наразі заселення майже завершено.
  • Бучі на території паркінгу ТЦ «Варшавський» і території школи №3. По 88 модулів на кожній локації. Наразі заселення продовжується.

Як заселитися

За інформацією Київської ОВА, порядок заселення визначає місцева влада. Наприклад, у Бучі першочергове право на тимчасове проживання мають:

  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї з неповнолітніми дітьми;
  • люди з інвалідністю I та II групи;
  • учасники бойових дій;
  • люди з інвалідністю внаслідок війни, особи, зазначені частиною першою статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

«В будь-якому випадку, мешканці, які втратили житло та потребують тимчасового розміщення, мають звертатись до виконавчого комітету міської, селищної, сільської ради (жителям Гостомельської територіальної громади – до Гостомельської селищної військової адміністрації)», - йдеться у повідомленні.

Прочитати про те, що модульне містечко в Бучі будує компанія білорусів, можна за посиланням. Також читайте про "Залізне містечко" в Ірпені.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.