Як пов’язаний екс-депутат Жолобецький з рішенням Київради щодо оренди землі

Як пов’язаний екс-депутат Жолобецький з рішенням Київради щодо оренди землі

На останньому засіданні депутати міської ради Києва підтримали передачу в оренду 46 соток землі, хоча юристи були проти. Детальніше про скандальне голосування - в Інформатор Гроші.

«Кличко ризикує отримати репутацію Черновецького». Після останньої сесії міськради Києва такі заяви у бік мера пролунали через передачу в оренду 46 соток землі під обслуговування ось такої нерухомості. Про це у соцмережі повідомила депутатка міськради Києва Ксенія Семенова.

Як пов’язаний екс-депутат Жолобецький з рішенням Київради щодо оренди землі 1

Відомо, що з другої спроби депутати передали на 10 років 0,4681 га для будівництва, обслуговування та ремонту об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури на вул. Петра Вершигори 2А/2 у Дніпровському районі Києва. Одразу користувачі соцмережі припустили, що тут хочуть звести черговий ТЦ або багатоповерхівку.

З проекту рішення відомо, що строката будівля площею 121,1 м кв. належить фірмі, з якою укладуть договір оренди – «ЕТАЛОН-2021». За функціональним призначенням ділянка відноситься до території вулиць та доріг.

Згідно з висновком управління правового забезпечення міськради Києва, рішення не повинні були приймати. Адже до земель транспорту належать землі, надані підприємствам залізничного, автомобільного та дорожнього господарства, морського, річкового та міського електротранспорту. Однак, як вбачається зі статуту фірми «ЕТАЛОН-2021», вона не займається будівництвом та обслуговуванням об’єктів транспортної інфраструктури.

Крім того, детального плану території до проекту рішення не надали. А раз немає детального плану, то передача ділянок забороняється. Але це депутатів не спинило.

Як пов’язаний екс-депутат Жолобецький з рішенням Київради щодо оренди землі 2

Також, автори проекту рішення «погралися» з визначенням «червоних ліній» і вказали, що ділянка належить до територій вулиць і доріг поза ними. Хоча ст. 18 закону «Про автомобільні дороги» межі вулиці за шириною визначаються «червоними лініями». Враховуючи всі ці недоліки, управління повернуло проект без свого погодження.

Але голова комісії з земельних відносин Михайло Терентьєв запропонував відхилити ці зауваження і проголосувати повторно.

Що за фірма

За інформацією аналітичної платформи YouControl, компанію «ЕТАЛОН-2021» зареєстрували в липні 2018 року в Києві. Основний вид діяльності - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Керівником та засновником є мешканець столиці Олег Безпалий. За даними з Мінюсту, він як фізособа-підприємець може займатися будівництвом. Також, на Безпалого зареєстровані ще дві фірми: компанія по торгівлі паливом «ТЕХНОГРУП НЬЮ» та «РЕГАН-ЮГ» з роздрібної торгівлі паливом.

Цікаво, що фірма «ТЕХНОГРУП НЬЮ» спочатку мала назву «ПРОДЮСЕРСЬКА АГЕНЦІЯ «БЕД БОЙС», а потім змінила назву на «МАРЧЕНКО РЕЙСІНГ». Серед засновників була голова правління громадської організації «НЬЮ ВІЖН» Ольга Підопригора.

А серед засновників фірми «РЕГАН-ЮГ» була Валентина Іванівна Мельниченко, теща народного депутата України 8 скликання Олександра Жолобецького. Серед керівників цієї компанії були жінка та син нардепа – Жолобецька Олена та Борис.

Як голосували депутати за цю дивну схему - дивіться на скрінах:

Як пов’язаний екс-депутат Жолобецький з рішенням Київради щодо оренди землі 3

Як пов’язаний екс-депутат Жолобецький з рішенням Київради щодо оренди землі 4

ФОТО – ФБ Ксенії Семенової

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.