Скільки грошей отримала Київська область на відбудову житла

Скільки грошей отримала Київська область на відбудову житла

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба розповів про державну допомогу в відновленні житлового фонду. Йдеться не тільки про вщент зруйновані будинки, але й про поточні роботи в пошкоджених.

Про це повідомляє Інформатор Гроші з посиланням на телеграм-канал посадовця. 

Вчора Київська обласна рада підтримала програми по будівництву і придбанню оселі для тих, хто його втратив. В пріоритеті - зруйновані на 100% будинки, непридатні для житла. Але держава готова профінансувати відновлення пошкодженого житла.

“Ми розраховуємо на допомогу уряду. В нас на сьогоднішній день вже виділено 400 млн грн на поточний ремонт. Ми очікуємо наступний транш. І очікуємо, що він буде більше. І саме в цьому транші будуть знаходитись види робіт, про які ми з вами говоримо, - капітальне відновлення, капітальний ремонт тощо”, - сказав Олексій Кулеба. 

Він наголосив на тому, що важливою частиною є документування руйнувань. Саме тому органи місцевого самоврядування мають точно та швидко фіксувати пошкодження і передавати відповідні документі обласній владі. 

Нагадаємо, що в Україні створено мапу руйнувань. Кожен може переглянути наслідки російської агресії та додати фото пошкодженої оселі із зазначенням адреси. 

Читайте також, які проблеми житлової політики загострилися під час війни

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.