Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт

З перших днів війни Фонди Віктора та Олени Пінчуків проводять масштабну роботу з підтримки медичного фронту по всій державі. Зокрема, передано 10 сучасних броньованих “швидких” для евакуації поранених з під обстрілів та 50+ тисяч тактичних аптечок з турнікетом, целоксом та бандажем. Парамедикам передано окремо 77+ тисяч турнікетів, 32+ тисячі бандажів, 2,5 тисячі повністю екіпірованих тактичних аптечок та 170 реанімаційних рюкзаків. 46 лікарень в 17 містах України отримали сучасне обладнання для порятунку життів, а також медикаменти та медичні витратники. Наприклад для лікарень Сумської, Запорізької, Миколаївської та Харківської областей закуплені транспортні інкубатори для евакуації новонароджених у критичному стані. Лікарні в Охтирці та Чернігові обладнані автономними генераторами.

В Дніпропетровському регіоні Фонди Віктора та Олени Пінчуків працюють разом із ІНТЕРПАЙП у трьох напрямках: підтримують медичні заклади Дніпропетровщини, допомагають із медичним забезпеченням підрозділам ЗСУ и територіальної оборони, здійснюють повний медичний супровід мобілізованих співробітників компанії. Про підтримку медичного фронту у регіоні розповідає директорка поліклініки ІНТЕРПАЙП та представниця Фондів Віктора та Олени Пінчуків в Дніпрі Тетяна Каптєлова.

Сучасне обладнання для допомоги у разі важких політравмами

З початком війни в Дніпрі важко поранених цивільних та військових приймають лікарні, які мають відповідних фахівців та умови, здатні надавати високоспеціалізовану допомогу, зокрема з нейрохірургії, хірургії грудної клітини, мають спеціалізовані травматологічні відділення, опікові, отоларингічні, офтальмологічні та інші відділення.

Зазвичай операційні в таких лікарнях працюють по 18-20 годин на добу. Задіяні всі фахівці, висококласні спеціалісти працюють дуже напружено, деякі буквально живуть на роботі. Наразі єдиний варіант збільшити кількість врятованих життів – підсилити лікарні додатковим обладнанням.

Тож головний напрямок нашої роботи в регіоні – доукомплектація дніпровських лікарень сучасним обладнанням, яке дозволяє збільшити спектр медичної допомоги пораненим, скоротити час кожної окремої операцій, знизити навантаження на лікарів.

На кошти Фондів Віктора та Олени Пінчуків придбано мобільну рентген-систему з С-дугою, за допомогою якої дніпровські хірурги проводитимуть діагностику просто під час операції, що значно ефективніше транспортування пацієнта з операційної до стаціонарного діагностичного обладнання. Ще один цінний прилад – автоматизована наркозна станція  – вже працює за призначенням. Вона дозволить збільшити кількість складних операцій та допоможе анестезіологам за рахунок тотальної автоматизації процесів: від розрахунку оптимальної дози препарату до повного контролю функцій організму пацієнта. Витрати лише на ці два апарати перебільшили три  мільйони гривень.

Та робота триває. Наразі до передачі готуємо другу партію обладнання із трьохмільйонним бюджетом: еще одну наркозну станцію, бронхофіброскоп та п’ять пневмоаспираторів в комплексі з необхідними витратниками. Таке обладнання дозволить рятувати людей, чиї легені постраждали разом із іншими органами. Нажаль, хірурги прифронтових міст, а Дніпро саме таке місто, зазвичай мають справу із важкими політравмами, а в операційній людське життя рятує одразу декілька висококваліфікованих фахівців.

Операційні витратники протягом доби

У перші тижні війни гостро стояло питання забезпечення лікарень медичними витратниками: препаратами штучної крові, знеболювальними, антисептиками, інфузійними розчинами, шовним матеріалом, антибіотиками, перев’язувальними матеріалами тощо. Такі здавалося б прості речі також критично необхідні для порятунку життів.

Звісно, лікарі в Дніпрі не мали необхідних запасів, а доставка з центральних складів була ускладнена через активні бойові дії. 

Тому оперативне забезпечення лікарень витратними матеріалами на початку війни ми взяли на себе. З першого дня мали цілодобовий контакт з лікарями та протягом доби закривали їхні поточні потреби. Лише одних шприців та катетерів передали майже 29 тисяч одиниць, ще 19 тисяч – стерильних бинтів та пластирів. Крім медичних витратників передаємо питну воду, засоби гігієни, медичні ноші, розкладні ліжка для лікарняних бомбосховищ, одяг та інше.

Портативні прилади для порятунку в польових умовах

Крім спеціалізованих лікарень патронуємо військові частини, чиє місце постійної дислокації – у межах нашого регіону. За заявкою забезпечуємо військових ліками та обладнанням. Як і у випадку з лікарнями в перші тижні оперативно закривали поточні потреби військових частин у найнеобхідніших витратниках. Тепер, коли ситуація із цим покращилась, логістичні ланцюжки відновились, зусилля зосередили на придбанні портативного обладнання.

Наприклад, днями передали портативні кисневий концентратор та апарат ЕКГ одній із військових санітарних частин ЗСУ, що здійснює перевезення поранених і хворих та надає їм медичну допомогу. Тож наше обладнання дозволить контролювати стан поранених та підтримувати їх під час евакуації.

Для однієї з бойових бригад придбали коагулятор. Це спеціальний прилад для розтину та видалення тканин, зупинки кровотечі. Апарат дозволить покращити якість першої допомоги пораненим. Також придбали спеціальну медичну шафу для стерилізації інструментів. За запитом військових  забезпечимо польовий шпиталь стоматологічним обладнанням.

Медичний супровід мобілізованих співробітників Компанії

Окремо працюємо із мобілізованими співробітниками компанії ІНТЕРПАЙП. Кожний боєць отримує універсальну аптечку. Вона має постійну та змінну частини. До першої входять військовий турнікет за стандартом CAT, кровоспинний засіб Celox, перев’язувальні матеріали, антисептики, знеболювальне, заспокійливе, вітаміни та низка інших безрецептурних препаратів. Змінна частина залежить від сезону, наприклад, ранньої весни це обов’язково протипростудні препарати, влітку – протиалергічні, а також препарати для профілактики та лікування кишкових інфекцій. Окремі аптечки доукомплектовуємо з оглядом на стан здоров’я конкретного бійця специфічними ліками.

Всіх своїх поранених працівників ІНТЕРПАЙП супроводжує під час лікування та реабілітації, забезпечує необхідні ліки та догляд. 

Звісно, як і всі українці, ми дуже хочемо, аби війна швидше закінчилась. Тож вперто працюємо у своїй царині над пришвидшенням перемоги. Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП продовжують відслідковувати невідкладні потреби медичного фронту та надавати адресну допомогу у найбільш болючих напрямках. Усього від початку війни на допомогу армії та цивільному населенню спрямовано понад 30 мільйонів доларів.

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 1

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 2

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 3

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 4

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 5

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 6

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 7

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 8

Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП підтримують медичний фронт 9

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.