В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан

В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан

Кожен з п‘яти вагонів-купе облаштований кондиціонером та санвузлом. Є окремі вагони з душовими, пральнею, дитячою кімнатою та рестораном. Цим умови комфорту не обмежуються. 

Проект називається «Залізне містечко». Детальніше про нього пише Інформатор Гроші з посиланням на прес-служби Ірпінської міської ради та «Укрзалізниці».

В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан 1

В таких будиночках можуть жити до 100 людей одночасно - тих, хто втратив власну оселю внаслідок війни з рф. Житлові вагони розташовані на вулиці Центральній. Перші мешканці заселилися туди 15 червня. Станом на 18 червня свій тимчасовий прихисток там знайшли 19 родин. 

В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан 2

Кожен з п‘яти вагонів-купе облаштований кондиціонером та санвузлом. Є окремі вагони з душовими, пральнею, дитячою кімнатою та рестораном. Цим умови комфорту не обмежуються.

В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан 3

На території є альтанки з мангалами, дитячий майданчик, літній кінотеатр та тенісний стіл. Є Wi-Fi, його забезпечує Starlink. Тричі на день мешканців «Залізного містечка» безкоштовно годує World Central Kitchen. Вони можуть користуватися велосипедами та бібліотекою, які також передали партнери. Територію цілодобово охороняють, а в‘їзд - тільки по картках. 

В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан 4

В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан 5

В Ірпені «Укрзалізниця» облаштувала в вагонах житло для тих, хто втратив його: де ще розселять ірпінчан 6

“Відбором мешканців займалась міська рада Ірпеня. Наше прохання було в тому, щоб відібрати туди людей, яким буде комфортно жити разом, основний фокус - на родини», - повідомила прессекретарка «Укрзалізниці» Анастасія Золотарьова. Вона висловила надію, що потреби в облаштуванні таких містечок в інших регіонах не виникне, але в разі необхідності компанія готова масштабувати проект

Ідея не позбавлена й креативу. Кожен вагон назвали на честь зірки, яка відвідувала Україну під час війни. Відтак, в містечку є вагони «Sheva House», «Jolie House», «Kalush House», «Bono House», «Slava House».

Заявку можна подати за телефоном – 097-925-09-51.

Під час відкриття мер Ірпеня Олександр Маркушин анонсував нові модульні містечка. Їх привезуть з Польщі та Китаю. В одному з таких містечок зможе мешкати до 500 людей. Планується, що їх встановлять наступного місяця. Міський голова повідомив, що, окрім «Залізного містечка, в Ірпені постраждалі мешкають також і в санаторію «Дубки».

Раніше ми писали про те, як в Бородянці громадська організація планує за місяць створити домівки для тисячі людей

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.