Хто отримає тимчасове житло у Бучі: деталі проєкту

Хто отримає тимчасове житло у Бучі: деталі проєкту

Модульні містечка тимчасово вирішують питання з проживанням для тих, хто втратив домівку через війну.

У Бучі будують пілотне модульне містечко, в якому до року житимуть до 15 сімей. Про це 24 каналу розповів український архітектор Слава Балбек.

Містечко для тих, хто через війну втратив житло – це частинка великого проєкту для тимчасово переселених осіб RE: Ukraine.

Ділянку надали місцеві депутати, але наразі основним питанням залишається фінансування проєкту. Є багато запитів на надання допомоги матеріалами та частково меблювання. Однак загального обсягу інвестицій досі немає.

Хто отримає тимчасове житло у Бучі: деталі проєкту 1

Хто буде жити у містечку

Більшість сімей будуть місцевими – з Бучі. Це необхідно, аби люди підтримували зв'язки зі своїми ділянками та будинками, які, на жаль, були зруйновані, спілкувалися з сусідами, ходили у гості.

«Важливо, щоб місце будівництва було біля зруйнованих місць – аби залишати зв'язки між знайомими для них домівками, ділянками, які вони відбудовуватимуть вже власноруч», – розповів архітектор.

Однак, у містечку все ж житимуть і сім'ї з інших регіонів. Так команда проєкту зможе бачити, як ці родини інтегруватимуться до тих, які вже жили тут та сформувалися як маленька спільнота.

Будівництво триватиме ще близько 4 місяців. А сім'ї, які житимуть у модульному містечку у Бучі підбиратимуть ближче до моменту запуску – орієнтовно за 3 – 4 тижні.

За словами Слави Балбека, зараз в Україні є понад 13 мільйонів вимушено переміщених осіб. Через це є величезний попит на житло.

Про те, хто добудовує модульне містечко у Бучі читайте тут.

Олена Скобцева

Фото – сайт balbek.com

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.