Прокуратура Києва арештувала майно білоруської нафтової компанії

Прокуратура Києва арештувала майно білоруської нафтової компанії

Підприємство діяло в столиці та в інших регіонах України. Тепер на користь держави перейшло понад 17 млн грн та корпоративне майно на суму більше 3 млн грн.

Детальніше про це читайте в Інформатор Гроші

За даними слідства, засновниками компанії є ЗАТ «Білоруська Нафтова Компанія» та Республіканське Унітарне Підприємство «Виробниче Об'єднання «Бєлоруснафта». На платформі YouControl ми знайшли компанію з такими ж засновниками - це “БНК-Україна”. 

Що відомо про “БНК-Україна”

Її генеральний директор - Євген Поспєлов. На рахунку компанії всього два об’єкти нерухомості: один - в Кіровоградській області, місцезнаходження іншого не вказується. 

Станом на 2020 рік в Україні функціонувало 5 АЗК від “БНК-Україна”. 80% реалізованої продукції припадало на нашу країну - про це йдеться у звіті компанії за 2020 рік.  ТОВ «БНК-УКРАЇНА» здійснює реалізацію нафтопродуктів і зрідженого газу виробництва ВАТ «Мозирський НПЗ», ВАТ «Нафтан» і Білоруського ГПЗ . 

Компанія активно співпрацювала з українськими реалізаторами. У ЗМІ є інформація про відкриття АЗК під брендом “Білоруська нафтова компанія” від компанії “Укрпалетсистем”, відомої як UPG, на умовах франчайзингу. При АЗК працювало кафе “Сябри”, яке зареєстровано нафтовою компанією. Воно належить киянці Тетяні Трамбовецькій. Клієнтами компанії “БНК-Україна” були й такі відомі мережі АЗК, як ОККО, WOG ,"Альянс Ойл Україна". 

В кінці минулого року компанія разом з іншими численними підприємствами стала фігурантом у справі щодо незаконного продажу пального - “БНК-Україна” подала неповний перелік документів до ДФС в Хмельницькій області, але дозвіл отримала. Підозрюваними були посадовці фіскальної служби. 

Що тепер

Правоохоронці досліджують роботу білоруських нафтових компаній через їхню роботу з метою привласнення коштів, фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної власності. Корпоративні права на суму понад 3 млн грн та більше 17 млн грн готівкою або банківськими рахунками передали в управління АРМА. 

Відслідковувати зв’язок активів з підсанкційними громадянами рф та рб можна за допомогою інструмента RuAssets від розробників платформи YouControl. 

Раніше ми писали про те, що Україна вводить санкції проти Білорусі. Також читайте про те, що недалеко від Межигір’я під Києвом білорус будуватиме завод

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.