Недалеко від Межигір’я під Києвом білорус будуватиме завод: проект рішення

Недалеко від Межигір’я під Києвом білорус будуватиме завод: проект рішення

Новий завод розташується на майже 2 гектарах землі. На сайті міської ради Вишгорода було опубліковано повідомлення, що компанія «ТЕМП-2011» хоче збудувати лакофарбовий завод.

Детальніше розповість Інформатор Гроші.

Планується, що на території площею 1,9918 га по вул. Новопромисловій 7/8-а з’явиться підприємство по випуску фарб для внутрішніх та зовнішніх робіт, емалей, лаків, шпаклівок, ґрунтовок та клею. Також, планується налагодити випуск матеріалів для підготовки та очищення поверхонь та фарб для металу та дерева.

У повідомленні йдеться про те, що ділянку майже у 2 гектари фірма «ТЕМП-2011» отримала по договору купівлі-продажу у квітні 2015 року. Тому інших альтернатив для будівництва лакофарбового заводу не розглядають.

На підприємстві будуть працювати 157 місцевих мешканців. Тому власник обіцяє позитивний вплив на економічне середовище через працевлаштування та сплату податків до місцевого бюджету.

Проектна потужність виробництва – 11,3 тис. тонн на рік.

У громадськості є 20 робочих днів на те, щоб надати свої пропозиції та зауваження щодо нового будівництва. Їх можна надсилати на адресу міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України: 03035, Україна, Київ, вул. Митрополита Василя Липковського, 35.

З усіх питань можна телефонувати за тел.: +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 248-31-50. Лист можна надіслати і електронною поштою: OVD@mepr.gov.ua. Контактна особа: Котяш Лада Павлівна, заступник директора департаменту екологічної оцінки, контролю та екологічних фінансів.

Що відомо про компанію

За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірму «ТЕМП-2011» зареєстрували більше 10 років тому у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. Основний вид діяльності – будівництво споруд. До слова, у Нових Петрівцях знаходиться колишня приватна резиденція Віктора Януковича «Межигір'я».

Директором фірми є Анна Крутушкіна, а засновником – Ігор Женевський, який вказав місцем реєстрації Мінськ, Білорусь. В інтернеті ми знайшли рекламні статті, де директор компанії «Фарби Колорит» Ігор Женевський розповідав про те, як підібрати фарби для свого будинку.

За даними з відкритих джерел, естонська компанія КОМПАНІЯ ФАРБАХАУС та білоруське підприємство «Краски колорит» є засновниками української фірми «Фарби Колорит», де Женевський є підписантом. Більш того, Україна для білорусі виробляла фарби під торговою маркою Farbmann.

Відомо, що середини 2016 року завод «Фарби Колорит», розташований у селі Петропавлівська Борщагівка Київської області, належав фінській компанії Tikkurila.

Крім цих компаній, фамілія та ім’я Женевського зустрічається в даних про засновників фірм "ФАРБА ХАУС УКРАЇНА", "ФАРБА СЕРВІС УКРАЇНА",  "ІСАНТА".

Про те, що у  Києві асфальтний завод Сергія Тігіпка хоче подовжити оренду ділянки можна прочитати тут.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.