Куди звертатися за інформацією мешканцям постраждалих Гостомеля, Димера, Бородянки і Макарова

Куди звертатися за інформацією мешканцям постраждалих Гостомеля, Димера, Бородянки і Макарова

В низці селищ Київської області працюють інформаційно-аналітичні центри. Там жителі можуть дізнатися про відновлення життєдіяльності громади.

Про це повідомляє Інформатор Гроші з посиланням на Київську ОВА

В Гостомелі центр починає роботу сьогодні. Звертатися можна за адресою: вулиця Свято-Покровська, 220, 2 поверх актова зала. Час роботи – 15:00-17:00.

В Макарові, Бородянці і Димері центри працюють з 8 червня. Адреси:

Макарів - приміщення селищної ради за адресою вул. Дмитрія Ростовського, 30. Час роботи – 11.00-13.00.

Бородянка - окремий вагончик за адресою пл. Шевченка. Час роботи – 13:30-15.30. 

Димер - приміщення музичної школи за адресою вул. Соборна, 18. Час роботи – 16:00-17:00.

Центри працюють щоденно. Тут жителі зможуть проконсультуватися з представниками влади з соціальних питань, виплат, відбудови житла, компенсацій і т.д. До роботи залучені профільні спеціалісти територіальної громади та Київської обласної військової адміністрації, а в Бородянці - в.о. голови Бородянської селищної ради Георгій Єрко.

Нагадаємо, що постраждалі, які отримали травми внаслідок вибухів, можуть розраховувати на одноразову компенсацію та щорічну допомогу на оздоровлення. Але для цього потрібен висновок медичної комісії. Звертатися за компенсацією слід не пізніше, ніж через 60 календарних днів після визначення інвалідності як наслідку вибуху чи поранення. Допомога на оздоровлення встановлюється щорічно - в 2022 році слід звернутися з заявою до 15 жовтня. Сума компенсації - від трьохкратного до п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму (ПМ). На оздоровлення платять від 35% до 40% ПМ. Все залежить від ступеня інвалідності. З 1 липня 2022 року ПМ складає 2508 грн. Детальніше про те, як оформити виплати, читайте тут

Раніше ми писали про те, як за місяць побудувати житло для 1000 мешканців Бородянки. Про те, як депутати Київради збираються вирішувати “квартирне питання” - читайте тут

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.