Відновленням Ірпеня після війни займуться екс-мер Карплюк та його партнери

Відновленням Ірпеня після війни займуться екс-мер Карплюк та його партнери

Про це повідомляє Інформатор Гроші з посиланням на сторінку Ірпінської міської ради.

Зокрема, у новині, спершу опублікованій екс-мером Ірпеня Володимиром Карплюком, говориться про те, що японський архітектор Хірокі Мацуура, засновник бюро MADMA urbanism+landscape та MASA Architects, приїхав до міста та зустрівся з міським головою Олександром Маркушиним.

Архітектор Хірокі Мацуура під час зустрічі з міським головою Олександром Маркушиним та представниками Ірпеня
Архітектор Хірокі Мацуура під час зустрічі з міським головою Олександром Маркушиним та представниками Ірпеня

Варто зазначити, що відомий архітектор в Україні брав участь у створенні центральної площі в інноваційному парку UNIT.City у Києві, спроєктував будівлю університету «Метінвест Політехніка» у Маріуполі, гуртожиток для студентів і центральний парк.

«Я був в 10 містах України. Це найкраще місто, яке я бачив. Для нас, для урбаністів, Ірпінь – це місто мрії. Я зрозумів, чому молоді сім’ї переїжджають сюди», – вважає Хірокі Мацуура.

Відновленням Ірпеня після війни займуться екс-мер Карплюк та його партнери 2

Результатом зустрічі стала домовленість про співпрацю – Хірокі Мацуура розробить та презентує майстер-план Ірпеня, де виділить особливості його відновлення. Проєктним менеджером з боку міста виступить директор ТОВ «Відважних» та інвестиційної групи «Молодість» Володимир Співак.

В якій якості Володимир Співак та його компанії будуть долучатися до відновлення Ірпеня – поки що не повідомляється.

ТОВ «Відважних» – будівельна компанія, яка існує офіційно з 2018 року. Її власники – екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк та Володимир Співак (по 50%). За даними аналітичної платформи Youcontrol, директором будівельної компанії є Володимир Співак.

Колектив «Відважних» побудував 16 житлових комплексів, в яких вже проживає 10 тисяч мешканців. Компанія створила такі проекти в галузі нерухомості, як ЖК «Новатор», «Варшавський Двір», «Rich Town, Буча», «Буча Квартал», «Центральний», «Парковий», «Лісова Буча», «Полтавський», «CENTRAL HOUSE» тощо.

ТОВ «Інвестиційна група «Молодість» – будівельна компанія, зареєстрована у 2021 році. Її власники – колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк та забудовник Антон Мирончук. Директор – Володимир Співак.

Володимир Карплюк - голова партії "Нові обличчя", колишній мер Ірпеня
Володимир Карплюк - голова партії "Нові обличчя", колишній мер Ірпеня

Володимир Карплюк з жовтня 2014 року по серпень 2018 року був міським головою Ірпеня. Склав повноваження мера за власним бажанням після серії гучних скандалів. З 2018 року очолює Інвестиційну раду Ірпеня. З 2012 року очолює політичну партію «Нові обличчя».

Володимир Співак – член партії «Нові обличчя». У 2019 році під час парламентських виборів до Верховної Ради України був довіреною особою Володимира Карплюка. А у 2020 році балотувався до Ірпінської міської ради від партії «Нові обличчя».

Чинний міський голова Ірпеня Олександр Маркушин був висунутий на посаду у 2020 році від партії «Нові обличчя». З 2015 по 2020 рік був депутатом міської ради Ірпеня від партії «Нові обличчя». Очолював з 2016 року комунальне підприємство міської ради «Ірпіньводоканал».

За даними міського голови Олександра Маркушина, місяць запеклих боїв в Ірпені пошкоджено 70% міста. 8 651 міський об'єкт поверхнево пошкоджено, 2 738 об'єктів частково зруйновано, 885 об'єктів повністю зруйновано.

За підрахунками експертів, для відновлення знищеного або пошкодженого житлового (враховані знищені та пошкоджені квартири та приватні житлові будинки) необхідно 850 млн дол., а ще 150 млн дол. – на відновлення знищеної та пошкодженої міської інфраструктури. Таким чином, для відбудови міста внаслідок дій російських загарбників необхідно понад 1 млрд доларів США.

ФОТО - Володимира Карплюка

Заглавне фото - Сергія Михальчука

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.