В Ірпені знову намагаються продати табір «Сокіл»

В Ірпені знову намагаються продати табір «Сокіл»

Стартова ціна - 28 317 000 грн. Комплекс площею в 5 га перебуває в занедбаному стані. Його продають вже не перший раз. Детальніше про це читайте в Інформатор Гроші. 

Табір у заставі

Табір складається з нежитлових споруд загальною площею 1979,20 кв.м.

 

В Ірпені знову намагаються продати табір «Сокіл» 1

Вперше його намагалися продати в лютому 2021 році. Тоді депутат Ірпінської міської ради Нагалевський Тимур опублікував звернення до Уповноваженого президента з прав дитини Дмитра Кулеби. За словами депутата, він поділяє думку обурених місцевих активістів, які просять “захистити право дітей на оздоровлення й відпочинок”. Також Тимур Нагалевський зазначає, що табір є об’єктом стягнення на предмет іпотеки - відповідно до судових рішень НБУ позивається до ТОВ “ЛІФЕРУНГ ЛТД” за договором від 2009 року. Але за думкою депутата, майно дитячого закладу не може передаватися у заставу”. Також Тимур Нагалевський повідомив, що міська рада прийме участь та викупить табір, якщо ціна буде помірна. Дізнатися про те, чи дійсно міськрада була учасником аукціону, ми не можемо тому, що їхні імена приховані. 

“У місті Ірпінь через тотальну й хаотичну багатоповерхову забудову не лишилося жодного діючого оздоровчого дитячого закладу, немає сучасного центру позашкільної освіти та дитячого дозвілля й творчості, катастрофічно бракує місць у школах та дитсадочках”, - писав тоді Нагалевський. 

В Ірпені знову намагаються продати табір «Сокіл» 2

Ми знайшли ухвалу суду від 2019 року, в якому НБУ вимагає стягнути майно за предмет іпотеки. Загальна сума заборгованості станом на 24 червня 2015 року сягала 2 млрд 140 млн 748 тис 990,35 грн.

Компанія займається рознічною торгівлею паливом. Належить Фатулє Тарасу Вікторовичу з Івано-Франківська. За даними ЧЕСНО, людина з таким самим ПІБ балотувалася в 2010 році від “Європейської партії України”. Він також є керівником “Карпатської нафтової компанії” та низки агрокомпаній. 

22 лютого 2021 року відбувся аукціон. Табір продавали за стартовою ціною в 4 919 800 грн. Під час торгів вона зросла. Як повідомляють ЗМІ, лот відійшов до ФК “ФОРТ” за 160 млн грн. Однак на платформі аукціонів є протокол від 14 квітня 2021 року про те, що учасник не сплатив необхідну суму, тому вважається, що торги не відбулися. 

22 лютого 2022 року торги поновили. Тоді стартова ціна “Сокола” сягала вже 28 млн 317 тисяч грн. Замовником виступав НБУ. Але через введення військового стану аукціон скасували

Новий аукціон

7 червня на “Українській універсальній біржі” знову приймаються пропозиції від учасників, які хочуть стати власником табору. Продаж відбувається на підставі відчуження нерухомості рішенням НБУ від 18 лютого 2022 року. Але у відкритому доступі ми його не знайшли. Наразі табір перебуває у комунальній власності. 

Місцева жителька Галина Істраті на сторінці в Facebook пише, що на ділянці табору можуть звести тимчасове житло для тих, хто втратив оселю. Наразі маю інформацію, що всі ті об‘єкти, які так тяжко захищалися нами впродовж майже 10 років, планують відвести під забудову «тимчасовим» житлом для тих, хто втратив домівку”, - зазначається у посту. Користувачка не висловлює свого обурення фактом збудови житла, проте ставить питання - що буде з тимчасовим житлом після відбудови постійного та чи планують відновлення рекреаційних зон. Також вона пропонує побудувати не тимчасове, а постійне житло. Тут варто нагадати про санаторій “Ластівка”, на території якого збудують житловий комплекс для тих, хто втратив свої домівки. 

Раніше ми писали про 18 квартир під Києвом, які “Держмолодьжитло” планує придбати для переселенців. Також читайте  про те, чому забудовникам не подобається ідея влади придбати житло для переселенців

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.