Під час війни: скільки коштує ремонт Володимирського узвозу у Києві

Під час війни: скільки коштує ремонт Володимирського узвозу у Києві

Не всі кияни підтримують ремонт дороги у воєнний час. 

У Києві оновлюють бруківку на середніх смугах Володимирського узвозу. Про це повідомив перший заступник голови міської ради столиці Микола Поворозник.

«Щоденно на об’єкті працюють десятки фахівців у складі 6 бригад. Наразі завершено перший етап – оновлення покриття площею понад 1600 кв. м. А це більше ніж половина від запланованого обсягу робіт. Загальна площа ремонту становить близько 3000 кв. м», – повідомив Микола Поворозник.

За інформацією комунальної корпорації «Київавтодор», роботи на узвозі йдуть з початку травня.

«Цьогорічний ремонт Володимирського узвозу - продовження тих робіт, які виконали у 2021-му році. Торік оновили покриття площею 1606 м2. Тож, завдяки поточним ремонтам на цій вулиці ліквідуємо більшість проблемних місць. Зокрема, присідань основи проїжджої частин», – повідомив в.о. генерального директора КК «Київавтодор» Олександр Федоренко.

У коментарях під цією новиною не всі підтримують вкладання коштів у ремонт під час воєнного стану.

Під час війни: скільки коштує ремонт Володимирського узвозу у Києві 1

Завершити роботи планують до початку липня.

Скільки коштує ремонт

На сайті публічних торгів Prozorro є інформація, що вперше тендер на ремонт покриття з брущатого каменю КП  «ШЛЯХОВО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНЕ УПРАВЛІННЯ ПО РЕМОНТУ ТА УТРИМАННЮ АВТОМОБІЛЬНИХ ШЛЯХІВ ТА СПОРУД НА НИХ ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ» оголосило 12 квітня 2021 року.

Під час війни: скільки коштує ремонт Володимирського узвозу у Києві 2

Але конкурс не відбувся. Це сталося тому, що один з учасників – фірма «ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ – 208» подала скаргу до Антимонопольного комітету щодо своєї дискваліфікації. Через це 5 травня минулого року торги відмінили.

Одразу того ж дня – 5 травня оголосили новий конкурс на майже 3 мільйони гривень. Позмагатися за бюджетні гроші вирішили шість компаній: «САН ЛІБЕРТІ», «ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ – 208», «Сучасна транспортна інфраструктура», «БУДІВЕЛЬНА ГРУПА ЄВРОМОНТАЖСЕРВІС», «ФПК-Портал-Буд» и фірма ТМК.

Під час війни: скільки коштує ремонт Володимирського узвозу у Києві 3

На аукціоні найкращим була пропозиція фірми «САН ЛІБЕРТІ», але тендерний комітет відхилив всі заявки окрім однієї з найдорожчих – від  «БУДІВЕЛЬНОЇ ГРУПИ ЄВРОМОНТАЖСЕРВІС». Вже 7 червня з нею підписали договір на 2,6 млн грн.

Але і цього разу не обійшлося без скарг. Новою закупівлею зацікавилася Державна аудиторська служба. Наприкінці вересня минулого року стало відомо, що аудитори знайшли порушення через безпідставне, на думку служби, відхилення тендерних пропозицій.

В комунальному підприємстві порушення, які знайшли аудитори, не усунули і пішли с заявою до Окружного адміністративного суду Києва. Там висновок аудиторів оскаржили.

Як відомо з системи Prozorro, компанії переможцю у 2021 році заплатили за договором

1,5 млн грн.

Що відомо про переможця

За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірму «БУДІВЕЛЬНА ГРУПА ЄВРОМОНТАЖСЕРВІС» зареєстрували в січні 2019 року у Києві. Її статутний капітал дорівнює 2 тисячі гривень. Основний вид діяльності – будівництво будівель.

Директором є Володимир Савченко, а засновником - Віта Савченко. Жінка з таким ім’ям та прізвищем була старшим державним ревізором-інспектором у Прилуцькій податковій інспекції Чернігівської області. Віта Савченко також є серед засновників дорожньої компанії «ЕФФЕКТДОРБУД» та нещодавно створеної компанії по оренді нерухомості

«ДОР-СЕРВІС ГРУП».

Починаючи з грудня 2019 року «ЄВРОМОНТАЖСЕРВІС» виграла у чотирьох торгах на суму 4,8 млн грн. У 2020 році фірма подала заявку на участь у конкурсі на добудову сховища відпрацьованого ядерного палива. Але, за інформацією сайту «Наші гроші», фірма не подала документи про досвід, працівників та обладнання, а також завантажила архів із банківською гарантією, який не відкрився. Тому її заявку відхилили.

Фото - «Київавтодор»

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.