На ремонті теплопунктів в Києві вкрали 8 мільйонів гривень: заява прокуратури

На ремонті теплопунктів в Києві вкрали 8 мільйонів гривень: заява прокуратури

Інформатор Гроші зазирнув у Prozorro і подивився, хто займався цими ремонтами.

У 2020 року могли вкрасти 8 млн гривень на ремонті теплових пунктів у Шевченківському районі Києва. Про це повідомила прокуратура столиці 10 червня на офіційному сайті.

На ремонті теплопунктів в Києві вкрали 8 мільйонів гривень: заява прокуратури 1

На ремонті теплопунктів в Києві вкрали 8 мільйонів гривень: заява прокуратури 2

«Згідно із матеріалами досудового розслідування, у 2020 році між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації та рядом підприємств було укладено договори щодо капітального ремонту (модернізації) модульних індивідуальних теплових пунктів житлових будинків на території району, - йдеться у повідомленні прокуратури. - Встановлено, що вартість обладнання, яке постачалося Управлінню містобудування, архітектури та землекористування, майже втричі перевищувала ціну даних модулів ІПТ у постачальника – виробника продукції».

За даними експертизи, збитки через завищення вартості обладнання складають понад 8 млн грн. Слідство по справі триває.

Що це за компанії

На одній із фото на сайті прокуратури видно, що обшуки проходили в керуючій компанії Шевченківського району столиці.

На ремонті теплопунктів в Києві вкрали 8 мільйонів гривень: заява прокуратури 3

Також, за даними системи публічних торгів Prozorro, у 2020 році управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківського району Києва підписало 18 договорів на ремонтування індивідуальних теплових пунктів. Ними, можливо, і зацікавилося слідство.

Конкурси проходили за спрощеною процедурою без змагання пропозицій. Чомусь, в управлінні вирішили провести багато маленьких тендерів, а не об’єднувати їх в одну процедуру. В результаті, договори підписали з однією фірмою «ТЕПЛОРЕКОНСТРУКЦІЯ».

За інформацією аналітичної платформи YouControl, ця компанія була зареєстрована в березні 2019 року в Києві. Основний вид діяльності – кондиціонування повітря. Зараз директором та засновником є мешканець столиці Владислав Бодня.

Судячи з перемог в тендерах, «ТЕПЛОРЕКОНСТРУКЦІЯ» - це дуже успішна компанія. Тільки з лютого 2020 року і тільки в Києві компанія змогла підписати договорів на суму більше 140 млн грн. І за цей час не було жодного судового розгляду стосовно її роботи.

Фото – прокуратура Києва

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.