На 1 вересня в школах та садочках Києва мають з’явитися укриття: проект рішення міськради

На 1 вересня в школах та садочках Києва мають з’явитися укриття: проект рішення міськради

8 червня на сайті міської ради Києва опублікували проект рішення щодо створення найпростіших укриттів у комунальних садочках та школах. Скільки коштів на це витратять поки що невідомо.

Депутати пропонують провести інвентаризацію приміщень для облаштування найпростіших укриттів в закладах освіти, порахувати скільки може коштувати їх ремонт, затвердити кошторис та внести зміни у програму «Освіта Києва. 2019-2023 роки».

Планується, що цей проект рішення розглянуть на найближчій сесії як невідкладний.

Нагадаємо, що навчальний рік з 1 вересня 2022 року у школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться у режимі офлайн. Про це під час телемарафону повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

Для того, щоб убезпечити дітей в міністерстві вирішили провести аудит укриттів, які можуть бути використати для учнів.

«Буде проведено роботу, яка стосуватиметься як мінімум найпростіших укриттів у школах, їх матеріально-технічного забезпечення – там є відповідні вимоги щодо наявності води, аптечок тощо. Ми маємо в Україні такі школи, де є бомбосховища. Окремо, якщо поруч зі школою є бомбосховища, мають бути розроблені спеціалізовані шляхи евакуації, вони мають бути затверджені ДСНС. Ця робота проводиться дуже активно», – розповів Вітренко.

Скільки це може коштувати

Інформатор Гроші писав, що у Києві гімназія замовила ремонти укриття. Відомо, що заклад «Домінанта» тричі замовляв ремонт. За майже 297 тисяч гривен планують зробити ремонт труб водопостачання, встановити броньовані двері та виконати штукатурні роботи.

Поки що, не всі угоди підписані. Умови одних торгів оскаржили через те, що замовник вимагав надати копії аналогічного договору за 2021 рік. В іншому випадку, учасникам конкурсу незрозуміла вимога подати витяг з ЄДР (Єдиний державний реєстр), актуальний на дату подання пропозицій. Компанії пояснюють це тим, що доступу до реєстру на час воєнного стану немає.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.