Депутати Київради хочуть списати боргів на 293 мільйони гривень: проект рішення

Депутати Київради хочуть списати боргів на 293 мільйони гривень: проект рішення

Проект рішення можуть розглянути на найближчій сесії.

8 червня на сайті міської ради Києва був опублікований проект рішення щодо списання боргів комунальних та державних підприємств зі сплати податку на землю. За даними Державної податкової служби станом на 1 березня 2022 року підприємства заборгували 292 млн 926 тис грн.

Подивитися список боржників можна за посиланням.

Так, найбільше за землю заборгувало державне підприємство «УКРІНТЕРЕНЕРГО» - 81 млн 774 тис. грн. Ця компанія є постачальником «останньої надії», тобто надає електроенергію тим, хто не має чи не обрав собі постачальника. Також, про «Укрінтеренерго» згадується у «плавках Медведчука» щодо закупівлі вугілля у самопроголошених республіках.

Підпорядкований Укроборонпрому столичний завод «Маяк», більш відомий як виробник скандальних мінометів «Молот», заборгував за землю 41 млн 337 тис грн.

Іншим боржникам – «КИЇВСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ ЗАВОДУ «БУРЕВІСНИК» можуть вибачити 23 млн 364 грн, а заводу «ГЕНЕРАТОР» - 34 млн 030 тис грн. Хоча за інформацією аналітичної платформи YouControl, у липні 2010 року стосовно «Генератора» було порушено справу про банкрутство, а наприкінці 2011 року таке ж рішення прийнято стосовно «Буревісника».

Нагадаємо, що списання боргів депутати пояснюють необхідністю «підтримки підприємств державної та комунальної власності Києва в умовах воєнного стану».

Планується, що рішення щодо безнадійної заборгованості може бути прийнято на найближчій сесії Київради як невідкладне.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.