В Києві гімназія замовила три ремонта укриття: що будуть робити

В Києві гімназія замовила три ремонта укриття: що будуть робити

Атаки на столицю не припиняються, як і щоденні повітряні тривоги. Тому якісні покриття для киян життєво необхідні. 

Для того, щоб підтримувати їх в належному стані, гімназія “Домінанта” тричі замовляла ремонт. Про це повідомляє Інформатор Гроші

Перше замовлення опублікували на сайті Prozorro 1 червня. Судячи з нього, укриття по вулиці Солов’яненка, 16А потребувало поточного ремонту сантехніки, а саме - заміни труб водопостачання. На це планувалось витратити 173 тис 562 грн. Роботи мають бути виконані до 31 липня 2022 року. Наразі невідомо, хто візьметься за ремонт - умови проведення торгів оскаржили через те, що замовник вимагав надати копії аналогічного договору за 2021 рік. Представники "КИЇВБУДМАЙСТЕР" вважають, що це унеможливлює участь тих, в кого є досвід проведення робіт в інших роках. Рішення замовника очікується.

Інше замовлення з’явилося на тій же платформі 3 червня. Потрібно встановити броньовані двері в укритті. Цікаво, що договір з виконавцем був підписаний за день до оприлюднення оголошення, 2 червня. Підприємець Остапюк Євген Володимирович виконає роботу за 25 тис 966 грн. За умовою договору він має зробити це до кінця року. На платформі YouControl в арсеналі у Євгена Остапюка є 46 тендерів, з яких 35 замовила “Домінанта”. 

3 червня від “Домінанти” надійшло ще одне замовлення, і в цей раз - на штукатурні роботи в укритті по вулиці Юності, 3. Ціна питання - 97 тис 371 грн. Загальна площа, яку треба оновити, - до 250 кв.м. Ремонт слід закінчити до 21 липня. Переможець ще не відомий. Але з боку учасників вже є питання до умов договору. Наприклад, їм незрозуміла вимога подати витяг з ЄДР (Єдиний державний реєстр), актуальний на дату подання пропозицій. Пояснюють це тим, що доступу до реєстру на час воєнного стану немає. Відповіді замовника поки що немає.

В Києві гімназія замовила три ремонта укриття: що будуть робити 1

На мапі укриття від КГГА НВК “Домінанта” присутній. Розробники відзначають, що він являє собою підвал з пандусом. Найближчі укриття, якими можна скористатися на час ремонту, є за адресами:

  • вул. Солов’яненка Анатолія, 5, 7
  • вул. Юності, 8/2
  • вул. Космічна, 6
  • б-р Дарницький, 8, 10, 10-А, 12
  • б-р Дарницький, 8Б (з пандусом).

В Києві гімназія замовила три ремонта укриття: що будуть робити 2

А ось укриття по вулиці Солов'яненка, 16А на мапі не позначено.

В Києві гімназія замовила три ремонта укриття: що будуть робити 3

Що відомо про замовника

"Домінанта" - це навчально-виховний комплекс, який поєднує дитячий садок, суспільно-гуманітарну гімназію та школу з поглибленим вивченням фізкультури. Директор - Уфімцева Світлана Василівна. Людина з таким самим ПІБ балотувалася в Київську міську раду від БПП, але її не обрали.

На сайті YouControl знайшли інформацію щодо присутності "Домінанти" в документах кримінальної справи. Тоді правоохоронці розслідували поставки сиру в школу від компанії «Стартрейдінг» , яка в документах завищувала реальні обсяги товару. Гроші, які складали різницю, фірма перераховувала підконтрольним юридичним особам. Відзначимо, що підозрюваними в цій справі були представники «Стартрейдінг», а "Домінанта" - не єдина компанія, яка заключила договори про поставки сиру.

Раніше ми писали про те, що в Києві судитимуть посадовців за збитки у майже 22 мільйони гривень на роботі кінотеатру. Також читайте про те, що модульне містечко у Бучі будує компанія білорусів.

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.