«Держмолодьжитло» планує купити 18 квартир для переселенців під Києвом

«Держмолодьжитло» планує купити 18 квартир для переселенців під Києвом

Поки що - в Борисполі та Вишгороді. В яких житлових комплексах пропонують поселити тих, хто не може повернутися додому - читайте далі. 

Ще 11 травня «Держмолодьжитло» оголосило про придбання 100 квартир в Житомирській, Київській, Сумській, Чернігівській областях для подальшої передачі переселенцям і мешканцям деокупованих територій, чия оселя зруйнована. А 31 травня визначилася з 52 об’єктами. Інформатор Гроші перевірив, де саме планують викупити квартири та скільки вони можуть коштувати. 

17 квартир хочуть придбати в Борисполі та одну в Вишгороді. 

Бориспіль

«Держмолодьжитло» обрало 9 квартир в ЖК «Київський шлях». Назва комплексу - така ж, як і у вулиці, де він розташований. ЖК «Київський шлях» належить Perfect Group - об’єднання 30 будівельних компаній. Серед переваг об’єкта, якими компанія вихваляється на сайті забудовника, - це розташування біля аеропорта на центральній вулиці Борисполя, а також зручна транспортна розв’язка. Будинок ввели в експлуатацію в 2017 році. Висота кожного - від 11 до 20 поверхів. Ціна за квадратний метр, яку ми знайшли на сайті ЖК, - від 17 280 грн. «Мінімальна загальна площа житла – 31,5 кв. м., максимальна – 94,5 кв. м.», - пишуть на «Держдмолодьжитло», тож не важко порахувати та з’ясувати, що одна квартира в ЖК «Київський шлях» може коштувати державному бюджету 544 тис 320 грн - 1млн 632 тис 960 грн мінімум. 

«Держмолодьжитло» планує купити 18 квартир для переселенців під Києвом 1

Згідно даним YouControl, Perfect Group належить Геннадію Буткевичу, Євгенію Єрмакову та Віктору Карачуну. У всіх трьох - не прямий вирішальний вплив. Слід відзначити, що Буткевич, Єрмаков та Карачун - власники «АТБ-маркет». 

Серед інших об’єктів Perfect Group - ЖК Riverdale, Клубный Дом La Manche, «7 KVARTAL, ЖК Rybalsky, а також житлові комплекси в Одесі на Французькому бульварі. 

Окрім «Київського шляху», держава планує викупити 8 квартир у ЖК «Сонячний», що на вулиці Привокзальній, 2В. Всі вони знаходяться у 18-поверхових будинках, які здали в експлуатацію в 2019 та 2020 році. За даними сайту ЛУН, однокімнатні квартири в ЖК «Сонячний» продані, лишилися двокімнатні вартістю від 20 500 грн за кв.м.  Таким чином квартири для переселенців коштуватимуть 645 тис 750 грн -1 млн 937 тис 250 грн. «Поруч знаходяться: супермаркет АТБ, зупинка громадського транспорту, школа, музична школа і дитсадок. Перші поверхи будинків є нежитловими, і в них будуть розташовані міні-супермаркети, побутові магазини, заклади відпочинку, салони краси, установи з надання медичних послуг, перукарні тощо», - пишуть про розташування на офіційному сайті забудовника. 

«Держмолодьжитло» планує купити 18 квартир для переселенців під Києвом 2

Проектом займається корпорація «ДБК-ЖИТЛОБУД», до неї входить 17 будівельних компаній. Серед інших збудованих об’єктів - ЖК «Проспект Науки», ЖК «Милославичі», ЖК «Акцент», кілька новобудов у Вишгороді, Борисполі та на окраїні столиці. Президент корпорації - Петро Шилюк - колишній депутат Київської міської ради. В 2015 році балотувався від партії «Єдність», але його не обрали. У минулому партію «Єдність» очолював екс-мер Києва Олександр Омельченко, який помер у 2021 році. 

Вишгород

Тут планують купити лише 1 квартиру по вулиці Кургузова, 11Д. В пошуковій системі за такою адресою Google Maps видає фото будинка, схожого на ЖК «Ярославичі-2», що знаходиться по сусідству. Можливо, він є частиною комплексу. Цей ЖК - теж результат роботи «ДБК-ЖИТЛОБУД». До нього увійшли 4 будинки з 25 поверхами. Житловий комплекс здали в експлуатацію в 2020 році. За даними сайту Flatfy, в ЖК «Ярославичі-2» 1 кв.м. коштує 886$ (приблизно 25 тис 915 грн). Тобто від 816 тис 322 грн до 2 млн 448 тис 960 грн за квартиру. Одна з переваг такого варіанту - розвинена інфраструктура навколо будинку. «Неподалік від Житлового комплексу знаходяться 2 школи, 4 дитячі садочки, басейн, магазини, банки, медичні заклади і державні установи», - пишуть на сайті компанії. 

«Держмолодьжитло» планує купити 18 квартир для переселенців під Києвом 3

Заявки про продаж житла фізичні або юридичні особи могли надсилати до 20 травня 2022 року. Вимоги до житла від «Держмолодь житла» можна дізнатися тут.

Раніше ми писали про те, чому забудовникам не подобається ідея влади придбати житло для переселенців

Софія Єлагіна

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.