Як зекономити на паливі та відправити авто потягом: тарифи та напрямки

Як зекономити на паливі та відправити авто потягом: тарифи та напрямки

За час війни вагонами-автомобілевозами «Укрзалізниці» перевезли 1863 автівки.

31 травня «Укрзалізниця» повідомила, що пасажири можуть відправляти свої автівки з Києва до Ужгорода та зворотньо потягом №29/30 Київ — Ужгород. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сторінці перевізника у соцмережі.

Крім того, вагони-автомобілевози курсують на маршрутах Київ — Львів — Київ, Дніпро — Львів — Дніпро, Харків — Львів — Харків та Львів — Одеса — Львів. Вартість перевезення авто складає близько 1400 грн за тонну ваги.

У коментарях користувачі зазначили, що на час паливної кризи це може бути навіть вигідніше, ніж подорожувати власним авто.

Як оформити перевезення авто

В «Укрзалізниці» повідомили, що для замовлення вагону-автомобілевозу потрібно звернутися в касу відповідного вокзалу та залишити заявку на перевезення.

Для того, щоб поїздка відбулася швидше, за можливості, спробуйте зібрати групу з восьми осіб, які також планують перевезення автомобіля. Якщо вас влаштовує час очікування та ви не прив'язуєте перевезення авто до певної дати, у касі потрібно буде залишити свій контактний номер телефону та своє ПІБ для зворотного зв'язку. Поодинокі заявки на перевезення не приймаються. Коли всі формальності будуть узгоджені, перевізник повідомить про дату перевезення.

За час війни вагонами-автомобілевозами «Укрзалізниці» перевезли 1863 автівки.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.